Wandelen in Helsinki

Wandelen in Helsinki kan heel goed. Helsinki is namelijk een hele andere soort stad dan bijvoorbeeld Parijs. De buitenwijken zijn in Helsinki niet dichtbebouwd met huizen en flats. Toen ik met het vliegtuig aankwam zag ik héél veel natuur en een paar gebouwen daar tussen. Het is ontzettend mooi om daar hele stukken te gaan wandelen en dat hebben we ook gedaan!

 

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

 

Wandelen tussen de bomen van Helsinki

De eerste dag dat ik daar was hebben we een heel stuk gewandeld in de sneeuw! Voor Finland was het niet super mega koud. Ze hebben daar ook wel eens winters van -20 graden. Nou mij niet gezien, haha. Nu was het elke keer rond het vriespunt en de gevoelstemperatuur was dan rond de -4 graden. Dit was prima te doen en lijkt op de Nederlandse winters. Wel sneeuwt het daar veel meer en er lag dan ook nog een flinke pak sneeuw.

We liepen de flat uit en echt 100 meter verderop kon je rechts een heuvel op de natuur in. Heerlijk en zo vlakbij! Het was nog een flinke klim, want de voetpaden waren nog behoorlijk glad. Vaak gingen we dus door de verse sneeuw omhoog of naar beneden. Ik heb weer allerlei foto’s gemaakt, maar oh boy wat was ik bang dat ik vol onderuit zou gaan met mijn camera, haha. Dat is verder niet gebeurd hoor, gelukkig maar!

 

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

 

We zijn een heel stuk omhoog gelopen tussen alle bomen door, waar nog een oude bunker van de Tweede Wereldoorlog te zien was. Het was het hoogste punt in dat gebied en je kon heel mooi over alles heen kijken, wat resulteerde in een prachtig uitzicht. In het echt was het nog mooier dan op de foto’s, maar hier moeten jullie het eerst mee doen en gewoon snel naar Finland gaan!

 

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

 

Tijdens het wandelen zijn we helemaal niet heel veel mensen tegen gekomen. Op de straten was het heel rustig en Finnen zijn ook niet heel open naar onbekende mensen toe. Finnen groeten elkaar bijvoorbeeld niet op straat. Hier moest ik best even aan wennen, want hier in Nederland en zeker in de dorpen doe ik dat toch regelmatig. Verder helemaal niet erg hoor en het beviel me wel die rust op straat. Het is er heerlijk stil zoals je kan zien op de volgende foto’s.

 

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

Een kitty op straat, hij wilde mij ook niet begroeten en liep heel hard weg, haha.

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

 

De huizen vind ik trouwens ook heel leuk! Veel huizen hebben een leuk kleurtje en daar word ik dan weer heel blij van. Toch zijn er ook genoeg huizen die van heel saai beton of steen zijn hoor. Maar een kleurtje fleurt de boel wel op en zeker in de wintermaanden. Ik heb de zon in dat weekend namelijk geen één keer gezien, het was alleen maar grijs. Inmiddels is de zon al wel weer een paar keer geweest zei mijn vriend. Dus hopelijk heb ik de volgende keer meer geluk, maar voor foto’s maken is dit eigenlijk wel ideaal.

 

Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki        Iris Zaagman - Wandelen in Helsinki

 

 

Dit was alweer de laatste post over Helsinki, hopelijk vonden jullie het leuk. Let me know!

Zouden jullie het ook leuk vinden om te wandelen in Finland?

 

 

Iris Zaagman

8 Comments

 • P T R Haseloop

  Ja.

 • Sanne

  Het lijkt mij zalig om daar te wandelen. Het ziet er een rustgevende plaats uit en dat vind ik zelf heel belangrijk. Ik zou wel schrik hebben voor mijn camera. Ik ben een enorme kluns in vallen. hihi.

  • Iris

   Het inderdaad heerlijk! Haha ik ben daar ook niet heel goed in en het was bijna een keer raak. Maar gewoon voorzichtig doen en vooral in de verse sneeuw lopen helpt!

 • Eva

  Wat mooi daar zeg, zoveel rust en natuur. Die huizen zijn ook echt zoals ik ze zou verwachten daar. *en weer een bestemming op mn to-go-lijstje

  • Iris

   Het is inderdaad prachtig! Haha, ik ken het lijstje, maar zeker leuk om een keer naar toe te gaan!

 • Anna

  Wauw, wat een prachtige foto’s zeg <3. Zo fijn om zo snel in de natuur te kunnen zijn vanuit de stad. Dat lijkt me echt heerlijk. Inderdaad wel anders dan in Parijs bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *