Update: studeren

Hoe het studeren voor het schakeljaar nou eigenlijk bevalt? Nou tot nu toe eigenlijk wel goed. Ik moet flink veel doen en het gaat best pittig worden, maar ik ga ervoor!

 

Iris Zaagman - Update studeren 2

 

De afgelopen drie weken ben ik weer naar college geweest. In het begin voelde het allemaal wat onwerkelijk, want je zit op een andere school, met andere mensen, andere docenten, enzovoort. Ik heb dan altijd het gevoel dat ik in een droom zit, omdat het even allemaal op zijn plek moet vallen. Klinkt dat raar?

Aan alles moet ik wat wennen, maar ik vind het tot nu toe heel leuk. Ik heb leuke meiden ontmoet en we hebben zelfs al een paar keer in de universiteitsbibliotheek zitten leren. We zijn allemaal gedreven, maar kunnen ook ontzettend lachen samen. Zo hadden we in de pauze een slechtste-emoticon-wedstrijd en lagen we helemaal dubbel (misschien moet je erbij zijn om dat te snappen, hihi). Zelfs de docenten, wat altijd even afwachten is, zijn tot nu toe heel aardig en relaxed. Het zijn natuurlijk ook gewoon mensen. Dat zou ik als afgestudeerd docent DBKV moeten weten, maar toch.

 

Iris Zaagman - Update studeren1

 

Om het voor mezelf ook een beetje leuk te maken heb ik schattige schriftjes gekocht van de Dille&Kamille en een mooi collegeblok van de HEMA. Het moet natuurlijk wel leuk zijn om alles op te schrijven en te doen. Dit helpt mij in ieder geval enorm. Ieder z’n eigen ding natuurlijk.

 

Iris Zaagman - Update studeren3

 

Het meest waar ik tegenop keek was wiskunde en statistiek. Ik heb gewoon echt geen wiskundebrein. Dus hoe bevielen deze lessen? Nou, om eerlijk te zijn vind ik het (nog) niet zo erg. Ik kan het tot nu toe goed volgen en ik hoop ook zeker dat dit zo blijft. Wel is het duidelijk dat ik er veel tijd in moet gaan investeren. Dat heb ik er allemaal voor over, als ik het maar haal. Met de meiden hebben we afgesproken dat als we het halen we iets leuks gaan doen om onszelf te verwennen. Want hé, het blijft statistiek.

Pittig vind ik wel de late tijden van college. We beginnen twee of drie dagen in de week om 17.00 uur en gaan door tot 21.00 uur. Overdag ben ik ook altijd redelijk veel bezig, dus ik moet even weer mijn ritme vinden. Het voelt nu namelijk alsof mijn dagen zijn omgedraaid, maar dat komt ook wel weer goed!

 

 

Hoe zijn de eerste paar weken bij jou op school of op het werk gegaan?

 

 

 

Iris Zaagman

6 Comments

 • Iep

  Lieve Iris,

  Wat fijn om te horen dat alles zo goed bevalt!
  Zo te horen heb je motivatie genoeg & heb je fijne vriendinnen om je heen! Wanneer je iets echt wilt, gaat het je zeker lukken! Zet ‘m op!

  Liefs Iep

  • Iris

   Bedankt voor je lieve reactie! Ik hoop dat het me gaat lukken, ik wil het wel echt heel graag. Thanks, ik ga mijn best doen 😀 Liefs!

 • Anna

  Fijn dat er meteen goede motivatie is! Jeetje, inderdaad late tijden die colleges. Dat lijkt me ook lastig! Ik volg dit halfjaar stage, dus geen collegebanken voor mij (en dat vind ik juist vreemd, haha!). 🙂

  • Iris

   Ah dat is ook wennen als je helemaal even niet naar school gaat door stage. Ik hoop dat je een leuke stage hebt, dat scheelt alweer een heleboel!

 • Ellemieke

  Ik zit ook altijd tot laat op school… Heel vervelend want dan kan ik me in de laatste uurtjes gewoon niet meer goed concentreren. Heel veel succes!

  • Iris

   Klopt, het is moeilijk om dan gefocust te blijven. Dank je, jij ook dan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *