Travel: Helsinki/ Helsingfors

Vorige week ben ik naar Helsinki geweest! Misschien niet een plek waar je snel heen zou gaan, maar zeker niet minder leuk. Mijn vriend loopt zijn masterstage in Helsinki voor vijf maanden en dit was de eerste keer dat ik hem op ging zoeken. We hebben samen van alles gezien en ik laat jullie hier wat mooie plekjes zien (die ik tot nu toe ken) en wat extra foto’s!

 

Iris Zaagman - Helsinki

 

De kathedraal van Helsinki

Er zijn twee kathedralen in Helsinki, beide heel mooi, maar dit is wel echt de grootste kathedraal. Deze witte kathedraal staat op het Senaatsplein. Wanneer je de grote trap op gaat kan je een heel stuk over Helsinki uitkijken, wat echt prachtig is. De trap is vooral heel stijl en je wil echt niet achterom kijken als naar boven gaat en dan heb ik nog niet eens hoogtevrees. Het is best te doen hoor en hoewel de kathedraal dicht was heb ik genoten van het uitzicht en de weinige toeristen die we in de stad zagen. Ik vermaakte mij wel met het foto’s maken van veel mensen, hihi.

 

Iris Zaagman - Helsinki Iris Zaagman - Helsinki

Zie hoe groot die pilaren zijn vergeleken met de mensen én de trap.

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

Het Senaatsplein.

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

 

Ateneum museum

We zijn ook naar het Ateneum museum geweest. Ik wilde heel graag naar een museum en toen ik zag dat ze daar een tentoonstelling hadden van Rodin was ik verkocht. Er was ook nog een Japanse tentoonstelling en het museum zelf was echt prachtig. Bij de tentoonstellingen mochten we geen foto’s maken, dus dat heb ik ook braaf niet gedaan (omdat er in elke zaal een bewaker stond, anders was ik misschien iets minder braaf geweest). Het was zeker de moeite waard om dit museum te bezoeken. Het museum is heel goed bereikbaar, want het zit gelijk schuin tegenover het treinstation. Makkelijker kan je het bijna niet krijgen. Natuurlijk heb ik ook nog allemaal kaartjes in het museum gekocht (zie bovenste afbeelding van deze blogpost). Ik koop altijd in elke museum sowieso één kaartje van een favoriet. Dat is mijn kleine verzameling en I love it. Denk er om, als student kan je korting krijgen op veel dingen in de stad, zo ook bij het museum. Dit scheelt toch al gauw wat euro’s.

 

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - HelsinkiIris Zaagman - Helsinki

De museumwinkel, always go there!

Iris Zaagman - Helsinki

Waarom dit hier hing weet ik niet precies, maar het lijkt wel mooi. 

 

Kaisaniemi Botanic Garden

Ik heb jammer genoeg geen foto van de voorkant van het gebouw, wel van de achterkant en de ingang. Er stond namelijk een hek omheen. Als je even op google zoekt kan je hem wel van de voorkant zien. Wel heb ik héél veel foto’s van de binnenkant. Ik denk dat ik hier nog een aparte blogpost mee ga vullen (als jullie dat leuk vinden?), want anders wordt het wel heel veel.

Het gebouw alleen al is prachtig en ik zag het vanuit de trein. Een gelukje dus, want anders had ik niet geweten dat er hortus in Helsinki was. Het is vlakbij het station en wanneer je door het park gaat loop je er in ongeveer 5 minuutjes naar toe. De hortus heeft veel verschillende ruimtes en richt zich vooral op tropische planten en heeft ook een stuk met woestijnplanten. Het is er prachtig om rond te lopen en fascinerend om al die planten en bloemen te zien. Ik word er altijd heel gelukkig van. Het voelt als zo veel leven om je heen, klinkt dat gek? We zijn vooral binnenin het gebouw geweest, buiten lag nog heel veel sneeuw en waren er dus niet bijzonder veel planten te zien. In de zomer kan je ook heel mooi buiten rond lopen in ieder geval.

 

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

 

The sea

Veel mensen denken dat Helsinki meer in het noorden van Finland ligt, maar het ligt echt helemaal in het zuiden. Helsinki ligt aan de zee, dus als je helemaal doorloopt heb je een prachtig gezicht. Ik was er nu in de wintermaanden en de zee was helemaal bedekt met ijs. Heel bijzonder om te zien. Wel gaan er nog steeds gewoon boten naar eilandjes en ook gaan er boten naar Tallinn. Tallinn is de hoofdstad van Estland en wordt veel bezocht vanuit Finland. Dit gebeurt ook veel omdat spullen, eten en vooral drank heel duur is in Finland. Mensen gaan daar graag heen om een heleboel in te slaan om vervolgens weer terug te komen. De volgende keer als ik in Helsinki kom wil ik hier nog wel graag naar toe. Het lijkt me leuk om dan zomaar weer in een andere hoofdstad te zijn!

Iris Zaagman - Helsinki

Richting zee en de andere kathedraal op de achtergrond.

Iris Zaagman - Helsinki

Een prachtig gezicht toch? 

 

 

A little more sight seeing!

Iris Zaagman - Helsinki

Dit is het gebouw van de Nederlandse ambassade, hier loopt Paul zijn masterstage.  

Iris Zaagman - Helsinki Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

De schaatsbaan op het plein tegenover het Ateneum museum.

Iris Zaagman - Helsinki

Iris Zaagman - Helsinki

Links woont de president en er staat altijd zo’n mannetje buiten. Brrr, wat zal die het koud hebben gehad. 

Iris Zaagman - Helsinki

 

 

Wat vinden jullie tot nu toe van Helsinki en ben je er al eens naar toe geweest? 

 

 

Iris Zaagman

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *