Reading challenge #6

Reading Challenge #6

Het laatste boekenlijstje voor de reading challenge van 2017! Ik las dit jaar weer allemaal prachtige en mooie boeken en ik vind het leuk om dit met jullie te delen. Hopelijk halen jullie er inspiratie uit. Ik geloof dat dit een van mijn favoriete boekenlijstjes is, al missen er dan nog een paar fantastische boeken, maar alle boeken uit dit lijstje vind ik tof. So here we go again!

Reading challenge #6

 

Ik moet nog even kijken of ik kan

Wauw, dit is een van de betere boeken die ik dit jaar heb gelezen. Ik herken mijzelf in zoveel dingen en het voelt zo fijn dat ik niet de enige ben die introvert is (ook al weet ik dat ook wel). Liesbeth schrijft echt mega leuk, ik heb vaak moeten lachen om bepaalde stukken (grappige scenario’s, herkenbare stukken), maar heb ook geregeld met tranen in mijn ogen gezeten. Gewoon omdat het zo fijn is om begrepen te worden. Ja, dit boek is absoluut een aanrader, voor dus de introverten, maar ook voor de extraverten om dingen te leren over introverten. Topboek!

 

Body Positive Power

Wát een goed boek! Het heeft mijn ogen echt geopend in sommige opzichten. Ik volg Bodyposipanda ook graag op Instagram. Het boek gaat er vooral om de dieet-industrie en hoe deze in elkaar zit en ons slecht laat voelen over onszelf waardoor zij bakken met geld binnen halen. Tegenwoordig willen we allemaal afvallen en dingen veranderen aan ons lichaam. Terwijl elk lichaam er mag zijn: dik, dun, mollig, recht, getailleerd enzovoort. Onze lichamen zijn niet het probleem, maar het beeld wat wij hebben van ons lichaam door alle reclames en gephotoshopte lichamen. Dit is echt een boek die ik iedereen zou aanraden. Ik vind het boek enorm waardevol en heel leerzaam! Onder andere door dit boek kan ik mijn eigen lichaam een stuk meer waarderen.

 

Braving the Wilderness

Wat een heerlijk boek is dit, love it. Het gaat over het vinden van jezelf en van anderen in een tijd van perfectionisme en identiteitsmoeilijkheden. Een mooie quote (al staan er heel veel mooie zinnen in): “Never underestimate the power of being seen”  Ik las al eens eerder een boek van Brené Brown en ik heb mij voorgenomen al haar boeken te gaan lezen. Ik hou van haar onderzoeken en manier van kijken. Zeker de moeite waard om te lezen en dit boek is echt een van mijn favorieten van dit jaar.

 

Reasons to Stay Alive

Wat mij betreft een heel waardevol boek. De schrijver heeft zelf depressie gehad en dealt hier nog steeds op zekere hoogte mee. Hij schrijft heel open over de heftigste tijd van zijn depressie. Hij legt uit hoe depressie voelt en hoe je het niet meteen aan de buitenkant kan zien. Hij legt uit wat voor dingen je vooral niet moet zeggen of doen, maar ook dingen die je vooral wel moet zeggen of doen. Dit boek is een aanrader voor iedereen. Voor mensen die depressie nog nooit hebben ervaren en het beter willen begrijpen, voor mensen die depressieve mensen om zich heen hebben en voor depressieve mensen zelf. Hij schrijft heel ondersteunend en steekt je echt een hart onder de riem. Een heel mooi en kwetsbaar boek.

 

The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

Dit is een beetje een soortgelijk boek als The subtle art of not giving a fuck, maar dit boek vond ik eigenlijk beter. Het leest lekkerder weg vind ik, het boek is grappig maar ook leerzaam. Sarah beschrijft echte situaties en hoe zij dit heeft opgelost of hoe je dit zelf aan zou kunnen pakken. Ook komen er verschillende lijstjes in voor van dingen waar zij geen fuck om geeft en dingen waar zij wel een fuck om geeft. Haar hoofdmotto is dat je moet kiezen waar je een fuck om geeft, omdat je simpelweg niet overal een fuck om kan geven. Dat kost te veel energie en op een geven moment gaat dat gewoon niet meer. Ik vind dit een tof boek en ben benieuwd hoe haar volgende boek is: How to get your sh*t together. Die gaat in ieder geval op het lijstje van volgend jaar.

 

Dagboek van een poes

Dit is een klein boekje en heb ik niet gelezen maar geluisterd. Ik heb een proefabonnement op Storytel. Ik zag het elke keer voorbij komen en wilde het gewoon gaan proberen. Dit boek was dan ook het best eerste boek om te luisteren ooit. Ik heb het geluisterd tijdens een wandeling en moest elke keer grinniken. Tot op het punt waar mensen mij een beetje gek aan gingen kijken. Het is heel droog verteld en daarom nog grappiger. In dit boek voelt het alsof je in de gedachten van een poes zit. Het is alles wat ik had verwacht, herkende ook dingen van mijn eigen katten, maar dan nog beter. Een echte aanrader, het maakte mijn dag in ieder geval helemaal geweldig.

 

Vele hemels boven de zevende

Wauw. Dit is een van de mooiste boeken die ik las dit jaar. Mooi, maar tragisch. Het gaat over vijf personen die allemaal met elkaar verbonden zijn en verwikkeld zitten in hun eigen leven, met elkaar en in geheimen. Het is zo ontzettend goed geschreven en met elk personage leef je op zijn of haar eigen manier mee. Mijn favoriete personage was Lou. Meer vertel ik niet, want je moet het boek gewoon lezen. Ik moet nog steeds aan dit boek denken. Er is sinds eind november ook een verfilming van, eigenlijk wil ik die ook heel graag zien. Ik ben benieuwd.

 

Zo, ik ben weer bij. Dit zijn de boeken die ik tot nu toe gelezen heb. Ik ben nog bezig in een aantal, maar die doe ik wel in de volgende editie. Vinden jullie dit soort boekenlijstjes leuk of hebben jullie liever een blogpost met favorieten en dan wat uitgebreider? Let me know! Op naar een nieuw jaar vol nieuwe fantastische boeken. Alvast een heel goed uiteinde! 

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

2 Comments

  • Romy

    Dat boek over body positivity wil ik zeker ook eens lezen. Ik ben benieuwd of het me kan helpen bij mijn onzekerheden 🙂 Mooie Instagramaccount heeft de schrijfster ook trouwens! The life-changing magic of not giving a f*ck staat ook bovenaan mijn lijstje. Ik vind het idee van de schrijver heel mooi en denk dat er heel wat mooie inzichten in staan.
    Gaaf dat je zo veel boeken aan het lezen bent het afgelopen jaar!

    • Iris

      Zeker doen, is echt een aanrader! Haar Instagram-account vind ik ook echt fijn, heel waardevol. Jaa, boeken lezen is zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *