Reading Challenge #5

Reading Challenge #5

Ik heb weer een lijstje boeken voor jullie! Ik moet zeggen dat ik op dit moment een beetje achterloop met de reading challenge, vorig jaar ging het makkelijk voor mijn gevoel. Waarom weet ik niet zo goed. Ik ben nu ook heel veel andere dingen aan het doen en vooral ook veel leuke dingen. Dus het is oké! Het gaat er uiteindelijk om dat ik geniet van het lezen en dat doe ik zeker.

 

Reading Challenge #5

 

 

Wild

Wat een prachtig boek! In het begin moest ik wat inkomen, maar ik heb zo meegeleefd en ze beschrijft het zo mooi. Het voelde alsof ik met haar meeliep. Haar persoonlijke gedachtes en waarnemen vond ik heel bijzonder, maar ik vond het ook zo leuk om te lezen over de mensen die ze onderweg ontmoette. Ik was bang dat het een saai verhaal zou worden of te lang, maar juist die persoonlijkheden van de andere mensen tussendoor verrijkten het verhaal. Aan het eind had ik wel een paar traantjes, een echte aanrader! Ik moet ook echt de film nog gaan kijken, ik wilde eerst het boek uitlezen. In de film speelt Reese Witherspoon de hoofdrol dus ik heb goede hoop op een topfilm.

 

The Universe has your back

Op zich fijn boek om te lezen, maar je moet een beetje van spirituele onderwerpen houden. Het kan af en toe wat zweverig zijn. De schrijfster vertelt veel over haar eigen spirituele zoektocht en deelt persoonlijke verhalen. In dit boek gaat Gabrielle veel in op het woord “universe” en hoe je zelf meer kan geloven in de goede dingen die jouw kant op kunnen komen. Ze heeft het ook veel over mediteren wat ik zelf een heel goed vind en wat ook bewezen goed voor je is. Toch kan ik niet helemaal enthousiast zijn over het boek, op een bepaald punt heeft ze het over mensen waarop die positieve energie geblokkeerd is waardoor er vervelende dingen gebeuren. Ik ben het hier alleen niet helemaal mee eens. Op een zekere hoogte heeft ze misschien gelijk doordat je jezelf bijvoorbeeld in de weg kan staan, maar er bestaan ook slechte dingen zoals ziektes. Hier kan je zelf niks aan doen en daarom vond ik dat stuk een beetje oppervlakkig. Ik ben het er wel mee eens dat je zelf veel in de hand hebt, maar dit is simpelweg niet altijd zo. Een oké boek dus, maar ik vind dit niet een geweldig boek. Ik heb wel betere spirituele boeken gelezen dan deze.

 

The subtle art of not giving a f*ck

Ik vond het heerlijk boek en het geeft ook zeker toffe inzichten. Zo vond ik het stuk over falen heel interessant, waarin hij zegt dat als je niet bereid bent te falen je ook niet echt bereid bent om een succesvol leven te leiden. Hier zit zeker wel wat in, je leert een hoop van dingen die niet goed gingen of die je de volgende keer anders zou doen. Tegelijkertijd stoorde dit boek mij ook een beetje. Ik vind zijn humor aan de ene kant grappig, maar kon niet alles helemaal waarderen. Af en toe vond ik hem behoorlijk arrogant uit de hoek komen. Ik heb inmiddels ook het boek The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k van Sarah Night gelezen en dat boek zou ik eerder aanraden.

 

Jab, jab, jab, jab, jab right hook

Goed boek over social media en hoe je het moet gebruiken! Altijd goed om extra dingen te leren. Ook tof dat hij echt social media posts bespreekt en aangeeft wat er wel en niet goed aan is en hoe je dit zou kunnen verbeteren. Aan het einde had ik wel een beetje genoeg van deze posts, want het waren er wel heel veel. Leerzaam is het zeker wel, maar op een geven moment snapte ik zijn punten wel. Zeker de moeite waard als je nog niet zoveel van social media weet. Wanneer je zelf wel diep in de sociale media wereld zit weet ik niet of het echt een uitgebreide toevoeging is, eerder een kleine aanvulling.

 

How to get dressed

Tof boek, enorm leuk geschreven vind ik het boek! De schrijfster kan zelfs humor verwerken in het schrijven over hoe je de was moet doen. Veel praktische tips in het boek: hoe om te gaan met kleding, wassen, meten, repareren etc. Zeker weer dingen geleerd. Vond het af en toe wel wat herhaling. Dat kijk ik echter door de vingers, want een aanrader vind ik het zeker wel.

 

Yes Please

Wat een fijn boek en een heerlijk persoon is Amy! Er zit veel humor in, maar ook serieuze onderwerpen. Ik vind het heerlijk hoe lekker nuchter ze is en zichzelf niet te serieus neemt. Ik moest in ieder geval regelmatig hardop lachen om dit boek. Af en toe verdwaalde ik wel een beetje in alle namen van die wereld, sommige namen zeiden mij gewoon echt helemaal niks. Ook kon ik niet echt snel door het boek heen komen, waarom weet ik eigenlijk niet zo goed.

 

The crossroads of should and must

Ik hou van dit boek! Er worden belangrijke vragen gesteld, waar je ook echt wat aan hebt. De illustraties erbij maken het helemaal af, het voegt zoveel toe aan het boek en je blijft er maar naar kijken. Ik heb het boek in een razend tempo uitgelezen, want het is echt prachtig! Ik raad aan dit boek in het echt te kopen en niet als een ebook, omdat het gewoon zo mooi is. Dit is zeker wel een boek die je regelmatig uit de kast kan pakken wanneer je even wat inspiratie wil (zowel tekst als beeld) of gewoonweg iets moois in je handen wil hebben.

 

Pussy: a reclamation

Wat een heerlijk boek! Het laat mij meer in mijn “power” voelen. Ik raak erdoor geïnspireerd. Ik had het hier laatst al eens met iemand over dat het zo belangrijk is om eerst voor jezelf te zorgen om ook goed voor iemand anders te kunnen zorgen. Zo kregen de vrouwen (in de cursus) een opdracht om het huis klaar te maken voor een gast. Wat zou je dan doen, schoonmaken, klaarmaken etc.? Uiteindelijk bleek dit voor haarzelf te zijn. De dingen die wij voor anderen “mooi” maken mogen ook best voor onszelf. Ik vond dit een heel fijn stukje om te lezen, want tegenwoordig zie je zoveel mensen die bezig zijn met zelfliefde, maar hoe doe je dit dan? Ik moest hier ook mijn weg in vinden en dit stukje voelde ook voor mij heel waardevol. Daarnaast vind ik het idee van een sisterhood enorm fijn, om elkaar verder te helpen. Ik geloof dat ik echt dol ben op dit boek, echt een aanrader!

 

We should al be feminists

Een heel klein boekje, maar oh zo belangrijk. Iedereen moet dit gewoon gelezen hebben. Ik ben steeds meer aan het lezen over feminisme en ik leer zoveel. Dus als jullie nog goede tips hebben voor boeken, laat het mij weten!

 

The little book of Lykke

Dit is het vervolg van het boek Hygge en het is net zo’n fijn en knus boek als je het mij vraagt. Ik kon niet wachten om het te lezen en heb dat dan ook lekker op de bank met een dekentje gedaan. In het boek gaat het veel over gemeenschappen en samen dingen voor elkaar krijgen en maken. Ook staan er veel statistieken in zoals het percentage geluk van landen in de wereld of het percentage van mensen die geloven dat bij tijden van nood vrienden voor ze klaarstaan. Daarnaast is er een heel hoofdstuk gewijd aan het opvoeden van kinderen. En hoewel ik geen kinderen heb vond ik het toch heel waardevol om te lezen. Het boek is zeker een aanrader, vooral als je een gezellig boek zoekt. Ik vond het een fijne afwisseling voor tussendoor.

 

Binnenkort komt er ook nog een lijstje met boeken, anders werden het wel heel veel boeken in een blogpost. Ook ga ik weer een blogpost maken over de boeken die ik volgend jaar wil gaan lezen. Dus als jullie nog goede aanraders hebben, laat het mij weten!  Wat voor toffe boeken heb jij de laatste tijd gelezen?

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

 

6 Comments

 • Romy

  Je maakt me helemaal enthousiast om er ook weer eens een boek bij te pakken. Goed om te weten dat je een ander boek beter vond dan The subtle art of not giving a f*ck. Ik denk dat ik dan maar een keer voor die andere versie ga 🙂 Naar Lykke ben ik ook heel benieuwd. Zo te horen is het net zo’n gezellig boek als Hygge.

  • Iris

   Hihi, goed toch, lezen is zo fijn! Jaaa, Lykke is echt zo’n gezellig boek als Hygge. Niet heel diepgaand, maar gewoon heel fijn om te lezen.

 • Marie

  Super bedankt voor dit lijstje! Alle titels rechtstreeks ingevoerd in de zoekmachine van de biebcatalogus 🙂 kan niet wachten tot ik ze kan ophalen 🙂

  • Iris

   Graag gedaan! Ah leuk zeg, ben benieuwd wat je van de boeken vindt. Heb je ook Goodreads? Daar hou ik zelf alles op bij.

   • Marie

    Ah goede tip! ik zal er eens naar kijken.. wie weet wordt ik daar ook wel (te) hebberig van ;).. nu houd ik alles bij in Trello.

    • Iris

     Tof, ik vind het vooral leuk dat je elkaar kan inspireren met boeken en reviews achter kan laten. Vind het leuk om van anderen te lezen en later van mijzelf terug te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *