Reading challenge #4

Het is alweer een tijd geleden dat ik een reading challenge-review heb gedaan. Aan het begin van het jaar schreef ik over welke boeken ik wilde lezen voor 2017. Ik heb ook nog een paar boeken die ik gelezen heb in 2016, maar helemaal niks over geschreven heb. Tijd voor een update dus!

 

Reading challenge #4

 

Je hebt wél iets te verbergen

De titel van dit boek intrigeerde mij en daarom was ik wel heel erg benieuwd. Het boek is geschreven door de Correspondent. Ik vind dit altijd een inspirerend platform om stukken te lezen en zo kwam ik bij dit boek. Het boek gaat vooral over alle technische en internet-veranderingen door de jaren heen. Er wordt gesproken over Facebook en bedrijven die gegevens van ons doorverkopen. Dit boek is niet perse de oplossing voor het beschermen van al jouw gegevens (ze geven wel tips), maar het is ook om het aan te kaarten. Veel mensen hebben niet door wat er met hun gegevens gebeurt, dus ik vind het heel goed dat dit duidelijker in beeld wordt gebracht. Ook ik wist niet dat het zó ver ging. Het is echt iets om meer over na te denken en rekening mee te gaan houden.

Hygge

Dit boek heb ik nu al zo veel langs zien komen bij heel veel mensen en ook ik heb hem eind vorig jaar gelezen. Dit boek is vooral heel gezellig en dus heel Hygge. Het is een fijn boek. Een boek waar je lekker mee weg wil kruipen op de bank met een kop thee en een dekentje. Heel diep gaat het boek niet, maar bij dit boek vond ik het ook niet erg. Het gaat heel erg over genieten van de kleine dingen. Genieten van kopjes thee, van kaarsen, van samenzijn enzovoort. Wil je dus wat lichter leeswaar, dan is dit zeker een aanrader.

Do Less, Get More: How to work smart and live life your way

Dit boek vond ik tof om te lezen. Het is misschien niet het meest vernieuwend, maar toch haalde ik er genoeg fijne tips uit om productiever de werken. Er wordt bijvoorbeeld gepraat over echt de aandacht hebben voor wat je doet, doe één ding tegelijk. Dan krijg je veel meer gedaan dan wanneer je van hot naar her springt met je aandacht. Wat daar mooi op aansluit is om meerdere taken tegelijk aan te pakken die iets met elkaar gemeen hebben. Bijvoorbeeld een dagdeel foto’s maken, een dagdeel blogs typen, een dagdeel foto’s bewerken etc. Dit doe ik de laatste tijd ook steeds meer en dat werkt zoveel effectiever! Daarnaast vond ik het ook goed dat de lezer weer even een schop onder de kont kreeg: “Stop putting up with s**t.” Het komt er op neer dat je eindelijk eens die dingen moet gaan aanpakken die niet werken, rommelig zijn enzovoort. Als je dat niet verandert blijf je erin hangen en zal het nooit veranderen. Ik denk dat je dit bij van alles kan toepassen en i love it.

 

Reading challenge #4

 

De Ontembare Vrouw

Dit is echt een van mijn lievelingsboeken geworden. Wat een geweldig, inspirerend en mooi boek! In dit boek worden er naar aanleiding van mythes over vrouwen dingen uitgelegd en in verband gebracht met hedendaagse gebeurtenissen of ervaringen. Bij heel veel stukken had ik echt de neiging om alleen maar te roepen: JA, JA, DIT! Veel herkenning dus, maar ook veel verklaringen. Het gaf mij veel inzichten, in mijzelf, maar ook in de wereld om mij heen. Dit boek is dus echt geweldig in mijn ogen en ik vind eigenlijk dat iedereen het zou moeten lezen. Het boek is wel echt een pil en ik ben er ook een langere tijd in bezig geweest. Dit was ook omdat ik er echt de tijd voor wilde nemen. Ik wilde de verhalen in mij opnemen en in mij door laten dringen. Ik wilde er elke keer echt oog voor hebben en dieper mee bezig zijn. Misschien klinkt dit wat vaag, maar voor mij ging dit verder dan gewoon een simpel leesboek. Ik zal ook nog vaak stukken teruglezen in dit boek. Is dit een aanrader? JA!.

Highly Intuitive people

Een boek over hoog intuïtieve  mensen. Ik was hier zelf al steeds meer over aan het opzoeken, omdat ik vermoedde dat ik hoogsensitief zou zijn. Ik was daarom ook heel erg geïnteresseerd in dit boek toen ik het voorbij zag komen. In het boek worden allemaal dingen besproken die daarbij horen en eigenlijk kon ik die hele lijst wel afstrepen, op misschien één of twee na. Ook worden er in dit boek veel ervaringen van mensen vertelt. Hoewel ik in dit boek veel herkenning kon vinden, vond het niet heel geweldig boek. Het boek gaf veel herhaling en ook kon ik mij niet in alle manieren van omgang vinden. Ik vond het net iets te zweverig (ik weet niet of dit helemaal het goede woord is) en dat heb ik niet heel snel. Ik hou namelijk best van zweverigheid op zijn tijd, haha. Op zich ben ik blij dit boek gelezen te hebben, maar ik zou het niet nog een keer lezen.

Nooit meer te druk

Hoewel er veel boeken staan in dit boek die ik ook zelf wel kon bedenken, vond ik het toch een heel goed boek! Ik had er minder van verwacht om eerlijk te zijn, omdat er al zo veel boeken over drukte geschreven zijn. Toch zaten er meerdere dingen die ik fijn vond om weer te lezen en ook de vragen die gesteld werden zetten mij weer aan het denken. Bijvoorbeeld de vragen: wat voor rituelen heb jij met je dierbaren? Welke gewoonte zou jij willen veranderen en hoe ga je dat doen? Dit zijn dingen waar ik in het dagelijkse leven ook wel mee bezig ben, maar toch door het hier te lezen ben ik mij er meer bewust van. Ik vond het boek ook fijn lezen en dus zeker een aanrader.

 

Hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie op kunnen doen qua boeken! Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen? Doen jullie trouwens ook mee met de reading challenge op Goodreads? Ik vind het altijd zo leuk om bij te houden en te zien wat anderen lezen en vinden van een boek.

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

 

Iris Zaagman

7 Comments

 • Femke

  Op het moment loop ik drie boeken voor op de planning van mijn 12 boeken Goodreads challenge dus yay! Eergisteren kocht ik nog De avonturen van Alice in Wonderland/Achter de Spiegel (bundel, met prachtige illustraties) en De Muze dus ik kan niet wachten om meer te lezen. Vorige week zondag las ik deel 2 van de Vuurvogel serie zo snel uit dat ik er zelfs van schrok, ik wist helemaal niet dat ik dat kon. Zaterdag was ik tot hoofdstuk drie gekomen en zondag las ik het uit. Deel drie, Een Miljoen Werelden met Jou, staat dus ook op mijn verlanglijstje, maar die komt pas ergens volgende week uit op Bol. Natuurlijk staat er nog meer op mijn verlanglijst hihi. Blindelings (Chinouk Thijssen), In de familie (Joyce Spijker), Almost Adulting (Arden Rose) en Make It Happen (Lara Casey), die laatste is misschien ook wat voor jou? 🙂

  • Iris

   Wauw, super goed! Ik loop op dit moment juist achter, haha. Maar ik denk dat ik dat later wel weer inhaal. Oew wat een toffe boeken allemaal. Almost adulting zie ik steeds vaker voorbij komen en ben echt heel benieuwd naar het boek!

 • Romy

  In Nooit meer te druk ben ik ook bezig. Ik vind het tot nu toe ook een heel goed boek. Leuk dat je de laatste tijd aan het lezen bent geslagen 🙂 Je hebt wél iets te verbergen lijkt mij ook wel een interessant boek.

  • Iris

   Wat toevallig, tof dat je het ook een goed boek vindt! Ja, lezen is zo fijn <3

 • Rachel

  Wat leuk veel succes! ik wil dit ook weer helemaal gaan oppakken (naast mij ligt al een flinke stapel op mij te wachten van boeken, recepten, tijdschriften en mijn bullet journal).

 • Iris

  Wauw wat een mooi lijstje boeken! Ze lijken me serieus allemaal interessant! Je hebt wel iets te verbergen en de ontembare vrouw spreken me het meeste aan! Ze gaan op mijn te lezen lijstje!:)

  • Iris

   Leuk! Laat me weten wat je ervan vindt 😀 Ik denk dat de ontembare vrouw goed bij je zal passen trouwens, het is echt een geweldig boek <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *