Reading challenge #3

Het is alweer een tijd geleden dat ik een Reading Challenge blogpost voor jullie maakte, daarom nu een extra lange editie. Ik heb de laatste tijd behoorlijk wat boeken verslonden en die wil ik graag met jullie delen. Boekeninspiratie is wat mij betreft altijd welkom. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan en zit er wat nieuws voor je tussen!

 

Reading Challenge #3

 

Now that I’ve found you – Ciara Geraghty 

Een prachtig boek met een heel mooi verhaal. Het gaat over een vrouw Ellen die nog maar moeilijk haar huis uit komt door een trauma dat zij heeft overgehouden van een ongeluk. In het verhaal lees je haar gedachten en lees je veel flashbacks over haar vroegere leven. Daarnaast lees je over het leven van Vinnie, haar taxi-chauffeur. Hij moet twee kinderen in zijn eentje grootbrengen en heeft daar veel moeite mee. In het begin praten ze amper, maar op een geven moment komt zij wat meer los en vertelt hij ook meer dingen. Zo leren zij elkaar kennen en dan gebeuren er pas echt dingen in het verhaal. Het duurde even voordat ik echt in het verhaal zat, maar kon het boek daarna amper loslaten. Het einde was zo ontzettend mooi en ik heb misschien wel een traantje weggepinkt. Uiteindelijk vond ik het enorm jammer dat ik het boek uithad. Het is een prachtig verhaal en zeker niet zo standaard als een gewone rom-com. Zeker dit boek gaan lezen dus!

 

Reading Challenge #3

A return to love – Marianne Williamson 

Dit boek is totaal niet wat ik er van had verwacht. Voor mij ging het wel iets teveel gericht op God. Begrijp mij niet verkeerd ik heb helemaal niks tegen God, maar ik had iets totaal anders verwacht en dit was meer een bijbelse les soms. Wel stonden er hele wijze lessen in en natuurlijk leer je altijd wel wat van een boek. Ik vind het zelf niet zo’n aanrader, maar dat is ook zeker een kwestie van smaak.

Wedding season – Katie Fforde 

Weer een heerlijke chick flick. Soms vind ik het gewoon fijn om even wat makkelijks en vooral vermakelijks tussendoor te lezen, don’t judge me, haha. Dit verhaal gaat over een weddingplanner die niet in de liefde gelooft en dan gebeurt er natuurlijk van alles. Vooral niet voorspelbaar..maar zo lekker romantisch om te lezen. Je moet er van houden zo nu en dan.

Imagine: How creativity works – Jonah Lehrer

Wel een interessant boek, maar had er toch wat anders van verwacht. Er zaten nu vooral veel verhalen in over Bob Dylan, Steve Jobs en hoe bedrijven ingericht zijn op het delen van creatieve ideeën. Op zich heel interessant, maar het ging mij iets te lang door op dit alles. Aan het eind vond ik het wel weer beter worden. Het is dus een interessant boek, maar ik zou zelf dan eerder voor andere boeken kiezen. Waarschijnlijk heeft dit boek daarom ook zo lang in de kast gestaan, haha.

Verslaafd aan de liefde – Jan Geurtz 

Een super goed boek over jezelf en relaties met anderen. Vooral een heel leerzaam boek en stof tot nadenken. Het gaat bijvoorbeeld over zelfafwijzing en waarom wij dat doen. Doordat wij onszelf afwijzen klampen wij ons graag vast aan de liefde. Waardoor de liefde eigenlijk niet meer een vrij en blij iets blijft, maar zich meer als verslaving ontwikkelt. Ik heb ontzettend veel geleerd van dit boek over mijzelf, maar ook over mijn relaties met geliefden. Het boek geeft enorm veel nieuwe inzichten en eigenlijk nog meer dan ik gedacht had. In vergelijking met het eerdere boek ‘A return to love’ zou ik lekker dat boek laten liggen en deze gaan lezen. Really like this book!

1Q84 serie – Haruki Murakami (trilogie) 

Wauw wat zijn deze boeken intrigerend. Het is op een hele andere manier geschreven dan ik gewend ben. De boeken zijn spannend, maar niet zo erg dat ik er niet van kan slapen. Je wordt echt meegetrokken in het boek en alle kleine details die veranderen vallen toch op. Zo knap ik gedaan! De personages zijn interessant op hun eigen manier en je wil absoluut alles over ze weten. Af en toe vind ik wel wat dat de schrijver wat in herhaling valt qua beschrijving van personen, maar misschien is dat ook wel nodig voor de opbouw van het verhaal. Al in al ben ik heel positief over deze boeken en is deze serie zeker een aanrader!

Harry Potter and the cursed child – J.K. Rowling  

Jaaa, eindelijk weer een boek van Harry Potter! Enkele jaren terug heb ik alle Harry Potter boeken gelezen en iedereen weet wel hoe goed en leuk die boeken zijn. Op vakantie in Frankrijk gingen we op zoek naar dit boek. Uiteindelijk hebben we het boek gevonden in Saint Malo (gelijk een leuke herinnering). Ik moest in het begin enorm wennen, omdat het in toneelvorm geschreven is. Toch went het behoorlijk snel en na een tijdje merk je het niet eens meer. Ik heb het boek echt binnen no time uitgelezen, want een heel dik boek was het natuurlijk niet. Toch heb ik er weer vol van genoten en was het heerlijk om weer in Harry Potter land te “leven”.

Ontspullen – James Wallman  

Interessant om te lezen! De auteur gaat echt in op verschillende soorten minimalisme en opruim- en ervaringsmethodes. Naar aanleiding van veel case-studies legt hij uit waarom de wereld met veel minder spullen zou kunnen leven. Met de case-studies laat hij mogelijkheden zien van verschillende manieren van leven met minder spullen. Ik vond vooral het idee van steeds meer ervaringen willen opdoen tegenover het hebben van spullen boeiend.

De Grijze jager – John Flanagan 

Dit is een serie die ik eigenlijk al een hele tijd ken. Vroeger las ik dit veel, maar op een geven moment moest ik te lang wachten op een nieuw boek die uit moest komen en ging de tijd voorbij. Inmiddels zijn er twaalf delen van deze boekenserie. Ik ben laatst weer helemaal opnieuw begonnen, omdat ik ze toch wel graag allemaal wilde lezen. Ik wist alleen niet meer alle details, dus ach. Zeker geen straf hoor, want het zijn hele leuke boeken. Het leest lekker snel weg en is spannend. Het gaat over de jonge Will die wordt opgeleid als Grijze Jager. Hij beleeft allemaal avonturen met vrienden en zijn leermeester. De boeken gaan bijvoorbeeld in op boogschieten, zwaardvechten en messen werpen. Het is een beetje middeleeuws geschreven met koningen en kastelen, maar ik hou wel van dat geschiedenis- en fictie- achtige. Het doet mij een beetje denken aan Game of Thrones, maar dan wat minder bloederig, seksistisch en gewelddadig. In ieder geval zijn deze boeken zeker een aanrader als je even fijn in een andere wereld wil duiken en wil genieten van avonturen.

 

Reading Challenge #3

Yoga Girl – Rachel Bratchen 

Een prachtig boek, wat mij heel veel heeft doen nadenken over mijzelf en de wereld om ons heen. Rachels persoonlijke verhaal is heel inspirerend en eerlijk. Ze heeft behoorlijk wat meegemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor dit boek haar niet eens kende, terwijl ze toch behoorlijk groot is op social media. Ik ben haar natuurlijk na het leven van dit boek gaan volgen. Ik vind haar posts op Instagram vaak waardevol en ze gaat dieper op zaken in. Ik hou daar wel van. Daarnaast zijn de yogaposes goed omschreven en ik vind het tof dat ze aandacht geeft aan meditatie. Het boek is heel persoonlijk, maar bevat zeker goede levenslessen voor iedereen. Ik vind trouwens de vormgeving van het boek ook heel mooi. Prachtige foto’s en fijn papier. Ja, ik hou wel van dit boek.

The power of now – Eckhart Tolle 

Mooi boek, het heeft mij fijne inzichten gegeven en ik kan er echt wat mee. Zoals de titel al zegt gaat hij heel erg in op het nu. De auteur stelt daar vragen bij om je te helpen. Deze vragen zetten mij aan het denken en af en toe nam ik ook gewoon afstand van het boek om na te denken. Hij heeft het over dat jij niet je gedachten bent en ook niet je ego. Ik vond dit een hele interessante gedachte, want vaak associëren wij onszelf wel met de dingen die wij denken. Hij bespreekt daarnaast nog veel meer dingen, maar die ga ik niet allemaal uitleggen hier. Dan moet je het boek maar gewoon gaan lezen!

Start with why – Simon Sinek 

De titel verraadt de boodschap van het boek al een beetje. Simon Sinek legt in dit boek uit waarom de why in je bedrijf of in wat je doet zo belangrijk is. Waarom doe jij de dingen die je doet, wat zijn jouw beweegredenen? Waarom doet een bedrijf wat hij doet? Hij haalt als voorbeeld aan dat Apple het begrip why heel erg duidelijk heeft uitgewerkt. Apple is een bedrijf waar mensen zich inmiddels mee identificeren. In het boek staat dit nog veel verder uitgelegd. Ik vind de boodschap heel goed en het heeft mij echt aan het denken gezet, want waarom doe ik bepaalde dingen in mijn leven? Waarom doe ik de dingen die ik doe en wat vind ik belangrijk? Deze vragen hebben mij hier behoorlijk bij geholpen. Het boek is zeker een aanrader, maar ik vind wel dat hij soms wat te lang doorgaat over het concept. Op een geven moment snap ik gewoon wel wat hij bedoelt. De boodschap zou je daarom ook prima in uit zijn TED-talk kunnen halen. Voor meer verdieping kan je natuurlijk het boek erbij pakken, want interessant is het wel.

 

Reading Challenge #3

Magie in al je communicatie – Bas Mouton 

Het boek gaat zoals je aan de titel al kan zien over communicatie. Het boek lijkt wel een beetje op Start With Why, maar dan met wat meer oefeningen en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Zo stond er een opdracht in waar je een identiteitenlijst voor jezelf moet maken met twintig identiteiten van jezelf. Bijvoorbeeld: fotograaf, kattenliefhebster, dochter, vriendin, wandelaar, lezer, autorijder en ga zo nog maar even door. Deze opdracht hielp mij om te beseffen dat we niet maar één identiteit hebben en dat dit ons juist ook uniek maakt.  Ook praat de auteur over informatie geven op een wijze waaraan andere mensen ook wat hebben. Veel mensen zeggen zoveel, zonder dat iemand anders er wat mee kan. Hij haalt een voorbeeld aan met vakantieboeken, waar de vakantieganger maar blijft praten over de vakantie, terwijl de andere op een geven moment zijn aandacht verliest. Hij zegt dat het dus belangrijk is om na te denken over je boodschap en deze duidelijker te maken. In het boek wordt natuurlijk nog helemaal uitgelegd en begeleid. Ik vond het zelf een fijn boek om te lezen en ik heb er zelf veel aan gehad.

Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck 

Wauw, ik heb er bijna geen woorden voor hoe goed dit boek is. Dit boek zal mij zeker bij blijven. Het boek is in drie delen geschreven en vanuit één persoon: Mona. Ik vond het heel mooi hoe de schrijver overgaat van kind, naar jong-volwassen en dan volwassen. Het leven wordt in het boek zo puur geschreven, zo echt. Alle gedachten die Mona heeft worden omschreven. Het gaat hierbij over liefde, eenzaamheid, ziekte en eigenlijk nog veel meer. Alles waar het leven mee te maken heeft. Het is een heel normaal leven, maar het boek is zo speciaal door die verschillende perspectieven en ontzettend eerlijk. Een van de mooiste zinnen uit het boek vond ik: ‘ Wie altijd sterk is, verliest zichzelf.’ Zoveel in het boek zette mij aan het denken. Een echte aanrader!

Toen had ik ineens al mijn Reading Challenge van dertig boeken gehaald. Wauw, wat ging dit eigenlijk snel. Volgend jaar ga ik denk ik voor de veertig boeken, want ik had dit jaar eigenlijk nog wel veel meer kunnen lezen. De laptop kan eigenlijk wel vaker dicht namelijk. Ik ga natuurlijk dit jaar ook nog even verder met boeken lezen, want het is nog niet 2017, haha. 

 

Lijkt de Reading Challenge jou ook wel wat? Welke boeken wil jij nog graag lezen?

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

Iris Zaagman

2 Comments

  • Inge

    Wow wat een flinke lijst! Ontspullen ben ik weken geleden in begonnen, maar ik kom eigenlijk niet verder. 🙂
    Yoga Girl lijkt mij ook heel boeiend! Kom Hier Dat Ik U Kus staat ook al heel lang op mijn to-read lijstje. 🙂

    • Iris

      Haha ja behoorlijk, ik heb goed mijn best gedaan. Snap ik wel, op een geven moment is het een boek waar wat moeilijk door heen te komen is. Ik moest ook echt even doorzetten. Yoga Girl en Kom hier dat ik u kus zijn echt de moeite waard. De laatste is sowieso een van de beste boeken die ik gelezen heb, was enorm onder de indruk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *