Reading challenge #2

Weer een nieuwe editie van de reading challenge. Ik geniet er heel erg van om allerlei boeken te lezen en het gaat best snel eigenlijk. Ik word ook heel blij van Goodreads trouwens. Ik kan alles mooi in een overzicht zien en ik kan precies zien wat ik ook alweer van het boek vond. Benieuwd naar het lijstje? Lees vooral verder.

 

Iris Zaagman - Reading Challenge #2

 

#Girlboss – Sophia Amoruso 

 

Sophia schrijft over hoe ze van niks tot een heel groot bedrijf is gegroeid. Ze vertelt het in een soort levensverhaal. Ze bespreekt naar belevenissen, haar fouten, haar overwinningen en geeft daarbij ook veel tips over hoe je bepaalde dingen aan kan pakken. Het is een verhaal over haar fashionbedrijf, maar de tips die ze geeft kunnen ook zeker toegepast worden in een ander bedrijf of leven. Ze bespreekt bijvoorbeeld de do’s and dont’s van solliciteren.

Ik vind dit boek zeker een aanrader, het verhaal is inspirerend en het geeft mij een goed gevoel. Sophia’s enthousiasme is heel aanstekelijk en ik krijg gelijk zin om van alles te ondernemen. Wat ik ook leuk vind aan het boek is dat elk hoofdstuk begint met een quote en eindigt met een verhaal van een ander persoon die succesvol is in zijn of haar leven. Het is daardoor nog meer motiverend, want je leest niet alleen haar succesverhaal, maar ook kleine stukjes van anderen. Ik voel me blij na dit boek. Go Girlbosses!

 

You are a badass – Jen Sincero

 

Nog een zelfhulp boek. Ik ben de laatste tijd heel erg in de mood voor dit soort boeken. Ik word er blij van en ik leer er altijd veel door. Dit boek is net als #Girlboss heel motiverend, maar op een hele andere manier. Het gaat hier echt over zelfhulp en de auteur gebruikt haar persoonlijke verhaal om voorbeelden te geven en een situatie te omschrijven. Het boek heeft verschillende hoofdstukken over dingen die aangeleerd kunnen worden. Zo bespreekt ze meditatie, angsten, vergeven, houden van jezelf, geld, noem het maar op. Elk hoofdstuk begint met een soort situatieschets en beschrijft bepaalde doelen voor dat hoofdstuk, daarna volgt een soort handleiding met hoe je die doelen kan bereiken. Ik vind het een fijn boek, heel concreet en je krijgt echt opdrachten mee om te doen. Jen beschrijft bepaalde situaties die vervelend zijn om ze vervolgens op een veel lichtere manier te bekijken en beschrijven. Ze zegt bijvoorbeeld dat je het leven meer als een spel moet zien, want waarom zou je iets niet doen? Ook heeft ze het veel over the Universe en bespreekt ze een soort balans waarbij je zelf de teugels in eigen handen neemt, maar ook weet wanneer je iets los moet laten. Ik herken veel van het boek en heb veel geleerd.

 

Leave your mark – Aliza Licht 

 

Een boek met veel tips. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan het schrijven van een geweldig CV, hoe te solliciteren, hoe binnen een bedrijf te overleven enzovoort. Daarnaast gaat Aliza nog in op het opbouwen van je social media en hierbij noemt ze vooral Twitter. Ze vertelt alles vanuit haar eigen ervaringen en deelt daarbij ook haar eigen ontwikkeling in het boek. Ik vond het alleen wel erg gericht op een baan met een baas en niet als je eigen baas bent. Dit is niet mijn favoriete boek en ik moet zeggen dat ik het soms wat moeilijk vond om doorheen te komen. Er zaten zeker handig tips bij, maar ook veel tips die redelijk voor de hand liggen. Op zich genoeg geleerd, maar ik zou zelf toch voor een ander boek kiezen, zoals #Girlboss. Het boek heeft wel weer een hele pakkende titel vind ik, maar dit maakte ook deels dat ik een andere verwachting had.

 

Iris Zaagman - Reading Challenge #2

 

Neem een geit – Claudia de Breij

 

Een ontzettend leuk boek met veel wijsheden! Claudia gaat langs allemaal oudere mensen van ongeveer 70-80 jaar. Ze heeft hele gesprekken met deze mensen over allerlei levenslessen. Het zijn hele doodgewone dingen en toch heb ik er wel heel veel aan gehad. Je krijgt toch een kijkje in verschillende levens en hoe zij door de jaren heen van alles geleerd hebben en achter dingen zijn gekomen. Ik vind de humor in het boek heel leuk en er wordt vooral niet om alles heen gedraaid en gewoon beschreven zoals het is. Dit boek ontroert maar maakt je af en toe ook ontzettend aan het lachen. I love it! Zeker een aanrader dus.

 

Verslingerd – Lisette Jonkman

 

Dit boek is het tweede deel van het boek Verkikkerd, die ik de vorige keer in mijn lijstje met boeken heb gezet. Het werd tijd om het tweede deel te lezen en wat word ik er weer ontzettend blij van. Ik was bang dat het eerste deel misschien beter zou zijn, maar het was echt net zo leuk. Lucy beleefd weer van alles en er komen ook een paar nieuwe personages bij. Ik heb weer gelachen en ook gehuild (tja, films of boeken het is vaak huilen geblazen, heb ik hier als enige last van?). Het boek laat je weer meeleven met alle personages en de verhaallijn is ontzettend leuk en origineel. Ik heb weer genoten van Lisette’s schrijfstijl en ook dit deel is dus zeker een aanrader!

 

 

Ik hoop dat jullie het weer een leuk lijstje vinden! Op mijn Goodreadspagina kan je volgen welke boeken ik tot nu toe allemaal gelezen heb en welke ik op dat moment aan het lezen ben. Voeg me vooral toe. Ook kan je de reviews van de vorige boeken hier in de eerste blogpost lezen van de reading challenge. Wanneer je nog tips hebt met leuke boeken, let me know!

Wat vinden jullie van deze boeken?

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

 

Iris Zaagman

8 Comments

 • Jenn

  Girlboss lijkt mij ook wel wat. Neem een geit vond ik tegenvallen.

  • Iris

   Girlboss is echt een aanrader inderdaad! Oh hmm, ik vond het wel leuk, maar ging het boek ook zonder verwachtingen lezen. Misschien komt het daarvan 🙂

 • Eva

  Wat een leuke leestips! Ik wil Girlboss al heel lang een keer lezen maar het is er nog steeds niet van gekomen, misschien meenemen op reis deze zomer 🙂

  • Iris

   Dank je! Jaaa, zeker doen. Werd heel blij van het boek en had hem zo uit.

 • Liliane

  Girlboss staat al lang op mijn lijstje om te lezen maar na het lezen van wat reviews kreeg ik de indruk dat je het na 1x gelezen te hebben niet zo snel weer uit de kast pakt. Wat denk jij?

  • Iris

   Hmm goede vraag, ik vind het boek zelf wel heel leuk qua tips en leuke quotes. Het is echt een tof boek, maar weet inderdaad ook niet of ik hem zo snel weer zou pakken. Misschien om wat van de tips nog eens te bekijken. Je kan hem misschien ook van iemand een keer lenen? 🙂

 • José

  Girlboss heb ik ook gelezen. Vond het leuk om gelezen te hebben, maar ik zou het niet nog eens lezen. Wat Liliane al vermoedde klopt voor mij dus wel 😉

  • Iris

   Ah leuk! Ja ik snap het inderdaad, ik heb het boek er zelf ook nog niet weer bij gepakt, maar wie weet later een keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *