Kaisaniemi Botanic Garden

Zoals je misschien wel in de vorige blogpost hebt gelezen, zijn wij ook naar een Botanic Garden geweest in Helsinki, of terwijl een hortus. Het was prachtig! Daarom heb ik er toch maar een aparte blogpost van gemaakt, aangezien ik veel te veel foto’s heb gemaakt van al het moois daar. Kijk je mee?

 

Iris Zaagman - Helsinki

 

Het heet Kaisaniemi Botanic Garden. Er zijn hier allemaal verschillende zalen en deze hortus richt zich vooral op tropische- en woestijnplanten. In de tuinen hebben ze ook nog heel veel planten, maar in de winter is daar nog niet zoveel van te zien. Dit is helemaal niet erg, want het gebouw zelf is prachtig en binnen is ook echt van alles. Het is net een soort jungle, waar ik persoonlijk wel heel erg van hou. Zo veel groen en mooie bloemen om je heen, wat wil je nog meer?

Van hortussen word ik altijd helemaal zen. Ik vind het heerlijk om tussen de natuur te lopen, althans zo voelt het echt en het zijn natuurlijk wel groeiende planten en bloemen. Ik ben dan helemaal gefascineerd door alle kleuren, structuren en weerspiegelingen van planten in de watertjes binnen. I love it. Daarnaast ga ik helemaal op in het fotograferen van al dit moois. Als je wil oefenen te fotograferen met diepte, kleuren en macro zijn hortussen the place to be. Dat was even een tip tussendoor, want ja ik blijf toch fotograaf.

 

Tijd voor meer foto’s!

 

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden 74

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden

 

 

Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle foto’s! Laat me vooral weten wat jullie vinden van dit soort blogposts vol met foto’s!

Houden jullie ook zo van hortussen? 

 

 

 

Iris Zaagman

3 Comments

 • Mijntje

  Hoi Iris,
  I love Hortussen toooo… zo rustig en veel groen en lekker warm ook.
  Je hebt er hele mooie foto’s van gemaakt. En weetje waarvan ik een lach op mijn gezicht kreeg, de foto met de paarse bloemies met wit. Ik zag er direct een soort uiltje aan af. En die derde foto van die papegaaiplant is echt prachtig! Dan de derde foto van boven (v.d. reeks) is ook tof gemaakt – heel puur.
  Leuk dat je deze foto’s deelde!
  Liefs, Mijntje.

  • Iris

   Hallo Mijntje, wat een super lieve reactie, daar kreeg ik een glimlach van op mijn gezicht! Fijn dat je van de foto’s geniet en leuk dat je er ook allemaal dingen in ziet. Liefs!

 • Eva

  Oh wat prachtig! Ik hoop deze lente naar de botanische tuin in Berlijn te kunnen, vergeet het elke keer weer en het begin van de lente lijkt me er zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *