Na een hele tijd piekeren en veel keuzes bij langs te zijn gegaan, heb ik toch besloten om verder te gaan studeren. Gisteren is de envelop mét handtekening in de postbus gegaan. En wat vind ik het spannend! 

 

De keuze om verder te studeren zat al wel langer in mijn hoofd, maar wat moest ik in vredesnaam gaan doen? Ik heb een lange tijd met mijn handen in mijn haren gezeten, want welke keuzes waren er allemaal, wat vond ik echt leuk en wat zie ik mijzelf later nou eigenlijk doen? Tenslotte ben ik (hopelijk) bijna afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva en ben ik officieel Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Iets wat ik ontzettend leuk vind, maar ik heb nog niet het idee dat ik klaar ben met studeren.

De keuze om verder te willen studeren vond ik dus niet zo moeilijk. Ik vind het fijn om later meerdere opties te hebben en ik ben nog jong (21) en heb nog tijd zat om verder te studeren. Ik krijg geen studiefinanciering meer na deze studie en ik wil natuurlijk wel een goede keuze maken. Een keuze waar ik helemaal achter sta en ook vooral heel blij van word. Veel opties heb ik bekeken, maar het klikte gewoon niet. Ik had niet het idee dat ik van deze studies echt gelukkig ging worden.

En toen!

 

Na een toevallige ontmoeting (via via) ontstond de gedachte om Onderwijskunde te gaan doen. Al eerder had ik nagedacht over Onderwijskunde, maar ik dacht dat ik dan eerst een bachelor moest doen. Dit was helemaal niet het geval. Mijn opleiding sluit namelijk goed aan bij het schakeljaar van SPO Groningen. Als ik dit jaar heb afgerond kan ik gelijk doorstromen naar de master Onderwijskunde. Zo fijn!

Inmiddels is de inschrijving de deur uit en het is, op mijn afstuderen na, toch wel officieel. Ik ga verder studeren en moet weer hard aan de bak! Maar dan ook echt, want ik moet statistiek gaan volgen. Statistiek is het enige minpuntje, want ik ben een echte nul in wiskunde. Wie weet valt het allemaal mee, als je nooit wat probeert…

 

Eerst nog afstuderen. In juli is eindelijk de eindexpositie in Groningen. Binnenkort meer hierover!

 

Hebben jullie het ook zo druk met de laatste loodjes?

 

Iris Zaagman