Dit jaar doe ik eindelijk een reading challenge op Goodreads! Vaak kwam ik er halverwege het jaar achter dat ik weer de reading challenge niet had ingevuld. Dit jaar wel en ik zal je vertellen waarom ik eindelijk mee ga doen. Lees je mee?

 

Iris Zaagman - reading challenge

 

Wat is Goodreads?

 

Goodreads is een site waar je boeken op kunt zoeken. Op de site kun je reviews bekijken en lezen waar het boek over gaat. Het is dus heel handig om nieuwe boekeninspiratie te vinden. Daarnaast is Goodreads ook een heel forum. Je kan een eigen profiel aanmaken, zelf boeken reviewen, in boekengroepen gaan, een boek een beoordeling geven (door sterren) en last but not least: je kan een reading challenge beginnen. Wanneer je een account heb aangemaakt kun je invullen hoeveel boeken je wil lezen. Op je profiel kan er dan ingevuld worden welk boek je aan het lezen bent, hoever je in het boek bent en wanneer je het boek uitgelezen hebt. De reading challenge houdt dan bij hoever je bent met de challenge. Super leuk en heel motiverend!

 

Waarom de reading challenge? 

 

In 2015 heb ik voor het eerst überhaupt een challenge gedaan. Dit was de 100 happy days challenge op Instagram. Deze challenge beviel zo goed en ik werd er helemaal happy van. Ik dacht dat challenges nooit echt voor mij weggelegd waren. Als ik ergens aan begin wil ik het goed doen en dan kan ik er gewoon niet tegen als het maar half gedaan is. Hmm ja, daar komt perfectionistische Iris weer naar boven. Afgelopen jaar ben ik meer bezig met dat alles dus niet altijd perfect hoeft en dat het niet erg is om dingen niet helemaal af te maken als je er gewoon niet gelukkig van wordt. Ik had namelijk van die vervelende dingen aan mezelf opgelegd: een boek moet altijd uitgelezen al vind ik er niks aan, een challenge moet goed en anders niet, een blogpost moet perfect en anders ga ik niet bloggen enzovoort. Deze dingen heb ik allemaal de rug toegekeerd, weg ermee! Lekker je eigen ding doen en als het niet bevalt mág je er best mee stoppen.

Zodoende dat ik meer uitdagingen aan ga en als het goed gaat is het leuk en als het niet wil is dat helemaal prima. Reading challenge here I come! Ik heb besloten dat ik in dit jaar 30 boeken wil gaan lezen. Ik heb een hele tijd een stuk minder gelezen, maar ik word zo rustig van lezen en vind het echt heerlijk. Ik vind het fijn om in andermans verhalen rond te huppelen, ik vind het leuk om dingen over mezelf te leren door zelfhulpboeken en lees ook graag over kunst. Het worden dus allerlei verschillende boeken. Ik ga mijn best doen om de 30 boeken te halen, maar zal mezelf niet straffen als het niet lukt en wie weet haal ik wel meer boeken. We shall see. Ik lees al een stuk meer dan een paar jaar geleden. Ik dacht altijd dat ik er geen tijd voor had en maakte er ook geen tijd voor vrij (behalve in de zomervakantie). Toch wilde ik ook graag meer boeken lezen door het jaar heen. Ik raak er namelijk door geïnspireerd, word er rustig van en het is echt even me-time. Me-time is heel belangrijk voor mij en ik heb er vaak ook behoefte aan om even op mezelf te zijn. Door boeken te lezen lukt mij dit goed en hier kan ik enorm van genieten. Een kopje thee erbij en ik ben een heel gelukkig persoon.

 

Een paar boeken die ik wil gaan lezen.

 

Ik heb een hele boel boeken op mijn lijstje om te lezen. Die lijst is eindeloos, want er zijn zo veel leuke boeken. Een paar boeken die ik sowieso wil lezen:

  • Does it spark joy (Marie Kondo)
  • Big Magic (Elizabeth Gilbert)
  • Leave your mark (Aliza Licht & Little Brown)
  • Now that I’ve found you ( Giara Geraghty)
  • Hoe creativiteit werkt ( Jonah Lehrer)
  • Wild (Cheryl Strayed)
  • Girlboss (Sophia Amoruso)

 

Iris Zaagman - reading challenge

 

Wanneer ik een aantal boeken heb uitgelezen zal ik een blog online gooien met een paar reviews. Dit zal ik om de vijf boeken gaan doen. Het worden korte reviews zodat ik niet te veel verklap. Ik zal hier in gaan zetten wat ik van het boek vind en zal ook mijn aantal sterren aan het boek geven in de blogpost. Het lijkt me leuk om zo een beetje bij te houden wat ik heb gelezen. Let’s read!

 

Als jullie nog tips hebben voor leuke boeken, let me know. 🙂 Oh en ik zou het leuk vinden als jullie mij toevoegen op Goodreads!

Lees jij ook graag boeken en ga je ook meedoen aan de reading challenge?

 

 

Iris Zaagman