Geef een glimlach

Van die kleine momentjes die je opvrolijken zijn super belangrijk. Dit jaar wil ik wat meer stil staan bij dit soort momentjes en ook hoe ik dit soort momentjes kan creëren voor een ander. Het hoeft niet een hele onderneming te zijn, een glimlach is al genoeg.

 

 

Een tijdje geleden liep ik naar de tram. Ik had er alweer een lange reis op zitten vanuit het hoge noorden (Groningen), het was al donker en ik was moe. Ik staarde gewoon een beetje voor mij uit, denkende aan een warme kop thee waarmee ik straks op de bank zou ploffen. Ik had het wel een beetje gehad voor vandaag. Tot er een vrouw langsliep, mij kort aankeek en glimlachte. Ik kreeg ook een glimlach op mijn gezicht. Het voelde alsof zij mij een hart onder de riem wilde steken. Dat was precies wat ik even nodig had. Thank you stranger.

De glimlach zette mij aan het denken, want het veranderde mijn gevoel op dat moment compleet. Ik voelde mij blijer en energieker. Ik vond het ineens niet meer zo erg om daar op de tram te staan wachten. Het veranderde mijn dag, van een saaie reisdag naar een goede dag. Het voelde als een soort cadeautje. Ik bedacht mij dat wij mensen wel eens vaker mogen glimlachen naar een wildvreemde. Een glimlach kan al zo’n groot verschil maken en waarschijnlijk had de vrouw die naar mij glimlachte het niet eens door. Die glimlach was het beste moment van mijn dag. Het deed mij beseffen dat we niet alleen zijn. Dat er zo veel meer mensen zijn die “naast je staan”, ook al zijn het onbekenden. Van die fijne momentjes zijn zoveel waard.

 

Mijn boodschap is dus: glimlach eens naar een random persoon. Maak zijn of haar dag.

Bij deze geef ik graag een glimlach aan jou!

Schenk jij wel eens een glimlach?

 

 

Iris Zaagman

12 Comments

 • Janna

  Mooi artikel Iris! Ik snap je gevoel helemaal als iemand zo naar je lacht terwijl je er bijna doorheen zit. Ik heb dat ook een aantal keer gehad en sindsdien doe ik het heel vaak zelf. Dat moment dat je een glimlach terug krijgt, dat maakt me écht blij. Gek eigenlijk hè. Zo simpel, maar zo effectief 🙂

  • Iris

   Aah zo fijn dat je het ook wel eens hebt en vooral doet. Het is zo enorm fijn! Zeker weten, heel effectief 😀

 • Michelle

  Jaaa dit soort momentjes zijn prachtig.

 • Claire

  Jaa herkenbaar! Ik glimlach best vaak naar mensen, waardoor er soms de reactie komt van: huh ken ik jou? 😉

  • Iris

   Haha oh ja dat kan natuurlijk ook nog, maar dat levert vast ook leuke gesprekken op? 🙂

 • Inge

  Ik doe dat eigenlijk heel vaak, maar je weet natuurlijk nooit hoe de ander het ervaart, hihi!

 • Lotte

  It’s true people don’t smile nearly as much as they should do, especially in London where I live! I always try to smile at people, whether in a shop, on the train, or passing them in the road, and more often than not they always smile back, which makes me happy. It’s such a small thing, but it makes a big difference! xx Lotte (http://yespleaseblog.co/)

 • Charelle

  Ja ik probeer hier regelmatig aan te denken, maar het is soms best lastig. Ik merk juist ook dat ik vaak juist niet glimlach om mezelf soort van ‘onzichtbaar’ te maken, haha. Alsof dat werkt. 😉

  • Iris

   Super goed van je! Haha, ja heel herkenbaar. Dat heb ik ook een tijd gehad, maar juist dan is het eigenlijk goed, omdat je er zelf ook blijer van wordt. Echt onzichtbaar zijn is ook niet leuk. Maar ik herken het heel goed hoor!

 • Eva

  Ik doe het ook best vaak, of probeer het in ieder geval maar mensen lopen zo vaak zó nors over straat dat het nog best een uitdaging is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *