Fotografie tag

Deze tag van Fotografille staat mij op het lijf geschreven, want FOTOGRAFIE. Dat hoef ik verder niet uit te leggen toch? Lees lekker verder!

Iris Zaagman - Fotografie tag

 

 

Wat was je eerste eigen camera?

Mijn eerste camera was een analoge camera (rolletjes), zo’n zilverkleurig plastic ding. Ik weet niet eens meer van welk merk dit was, maar heerlijk om foto’s mee te maken. Ik klikte er op los! Nooit gedacht dat ik, toen ik overging op digitaal, later toch weer rolletjes vol zou gaan schieten. Ik vind het namelijk nog steeds heerlijk om foto’s te maken met analoge camera’s. Ik experimenteer hier ook regelmatig mee, zoals je hieronder op de foto kan zien.

Iris Zaagman - Fotografie tag

Waar maak je de meeste foto’s van?

Ik maak het meeste foto’s van mensen. Met mijn opdrachten fotografeer ik mensen: stelletjes, bruiloften, bedrijven en portretten. In mijn artistieke werk betrek ik ook altijd mensen, maar op dit moment vooral voor de beweging.

Daarnaast maak ik tijdens vakantie ook veel foto’s! Al mag dit eigenlijk wel weer meer. Dit klinkt gek, maar omdat ik ook fotografeer voor mijn werk word ik tijdens de vakantie soms te kieskeurig met dingen op de foto zetten. Ik moet dat weer loslaten en lekker foto’s maken. Zoals van deze mooie plek in Spanje hieronder.

Iris Zaagman - Fotografie tag

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Ik bewerk vaak foto’s op mijn computer met Photoshop en dan kan ik ze rechtstreeks naar mijn Instagram doen. Wanneer ik foto’s maak met mijn Iphone bewerk ik de foto’s vaak via de app Pomelo. Een enkele keer bewerk ik de foto helemaal niet of werk ik alleen wat bij qua contrast of helderheid.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

Pfoe, mijn favoriete zelfgemaakte foto, dat vind ik moeilijk. Ik ben blij met zoveel foto’s, omdat er vaak prachtige herinneringen aan heb. Maar ik moet eentje kiezen hè? Ik doe het gewoon. Ik denk dat het de foto hieronder wordt. Het is een foto waar ik zoveel in kan zien en een emotie bij voel die ik eigenlijk niet zo goed kan beschrijven.

Iris Zaagman - Fotografie tag

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Dit is heel verschillend. Ik kan dagen ontzettend veel foto’s maken, wanneer ik een shoot heb of een bruiloft bijvoorbeeld. Ook heb ik mappen vol met vakantiefoto’s. Er zijn ook zeker dagen dat ik helemaal geen of weinig foto’s maak. In mijn hoofd houdt het eigenlijk nooit op met foto’s maken. Het dagelijkse leven kan ik soms echt in foto’s zien. Ik zie overal de mogelijkheid om foto’s van te maken.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Ik heb niet zo zeer een plek in mijn hoofd die ik nog heel graag zou willen fotograferen. Alhoewel ik nog wel graag een keer een shoot zou willen doen in een “groenhouse”. Toch gaat het bij mij meer om de mensen die ik ontmoet om te fotograferen en dit kan natuurlijk op verschillende prachtige plekken vastgelegd worden! Zoals op deze mooie plek hieronder op de foto.

Iris Zaagman - Fotografie tag

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

Ik denk dat ik het meeste heb gehad aan mijn beeldend docenten van de kunstacademie. Zij stimuleren mij (nog steeds) om te doen wat in mij opkomt en van alles te proberen. Ik kon altijd van alles bedenken en in mijn gedachten werd het nooit goed genoeg. Soms kan je de resultaten niet van tevoren bedenken, bijvoorbeeld met bewegingsfoto’s die op mijn site te zien zijn. Mijn tip is dus ook aan jullie: ga experimenten, ga het gewoon DOEN! Gegarandeerd dat je veel ontdekt en een fijn gevoel krijgt bij het maken van de foto’s.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Ik deel mijn foto’s via verschillende social media, zoals Facebook, Instagram en soms ook Twitter. Het meest maak ik gebruik van mijn eigen site, in mijn portfolio staan alle projecten. Op de kunstacademie (met mijn opleiding) deel ik natuurlijk ook mijn fotografie. Hier moet ik mijn werk presenteren, bespreken en soms ook exposeren.

Iris Zaagman - Fotografie tag

 

Wanneer je de tag wil overnemen mag dat natuurlijk! Laat dan ook even een berichtje achter. Ik ben namelijk ook wel een beetje een nieuwsgierig aagje, hihi.

 

Wat was een bijzonder fotografie moment voor jou?

 

Follow my blog with Bloglovin

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *