Sinds een jaar luister ik regelmatig podcasts en ik vind het heerlijk. Ik hou van muziek, maar soms heb ik even zin om iets anders te luisteren. Heb ik behoefte aan bepaalde informatie of inspiratie. Ik zet mijn favoriete podcasts voor jullie op een rijtje!

 

Fijne podcasts

 

Eerst wist ik helemaal niet eens wat podcasts waren, maar ik vergelijk ze nu een beetje met inspirerende TED-talks. Alleen kan je het dan luisteren via een opname. Zelf luister ik van alles door elkaar. De ene keer heb ik behoefte aan wat grappigs, de andere keer aan iets meer informatie enzovoort. Ik luister podcasts vooral in de bus, in de trein of als ik een stuk ga wandelen.

 

The Slow Home Podcast

Deze podcast gaat over slow living. Ik vind het heerlijk om deze podcast te luisteren. Het stel bespreek van alles, bijvoorbeeld over slow living op vakantie, opruimen, dagboek-schrijven, meditatie, minder tv kijken en ga zo maar door. Elke keer dagen zij zichzelf weer uit om iets nieuws te proberen. Ook hebben ze regelmatig gasten in de podcast waarin ze bepaalde onderwerpen bespreken. Een tijdje terug hadden ze bijvoorbeeld als gast Melinda Tually van The Fashion Revolution. Dit vond haar blik op ethische mode enorm inspirerend.

 

The Minimalists Podcast

Zoals de naam het al zegt gaat deze podcast over Minimalisme. Ik ben zelf absoluut geen minimalist, maar ik vind het interessant om er meer over te weten. Ik haal er namelijk wel veel inspiratie uit en heb ook al heel wat spullen weggedaan. Door minimalisme ben ik mij veel meer gaan focussen op ervaringen in plaats van spullen. Ze bespreken dan ook interessante onderwerpen zoals: focus, het laten gaan van spullen of ideeën, verhuizen enzovoort. De podcast is af en toe wel heel Amerikaans en dat is oké, maar ik kan hier niet uren naar luisteren.

 

Being Boss

Twee vrouwelijke ondernemers praten in deze podcast over ondernemen. Het gaat specifiek in op creatieve ondernemingen, maar ik denk dat de dingen die zij bespreken voor iedereen toepasbaar is. Ze geven tips over het vinden van focus, doelen voor jezelf opstellen en omgaan met social media. Ook praten zij over hoe je de rest van jouw leven combineert met het ondernemen. Ondernemen houdt eigenlijk nooit op en ik vind het goed dat ze hier ook aandacht aan besteden. Een absolute aanrader!

 

Happier with Gretchen Rubin

Deze podcast is naar aanleiding van het boek wat Gretchen Rubin heeft geschreven: The Happiness Project. Ik ben echt gek op dit boek en heb het in 2015 gelezen. Gretchen praat met haar zus in deze podcasts en ze zijn ontzettend leuk samen. Deze podcast gaat over hele normale dingen in het leven en hoe je jouw leven fijner/blijer/leuker kan maken. Ik vind het leuk dat ze deze alledaagse dingen behandelen, omdat het zo herkenbaar is. Er is altijd wel stof om over na te denken, love it.

 

The Lively Show

Dit is een beetje een mix van Being Boss en Happier. Deze show gaat over van alles en nog wat, van ondernemen tot relaties met anderen of jezelf. Deze podcast is inspirerend bedoeld en dat voelt ook echt zo. Het gaat ook weer op alledaagse dingen en dingen waar mensen over nadenken, mee zitten of inspireren. Ik volg deze podcast nog niet zo lang, maar hij hoort nu al bij mijn favorieten. Ik vind het ook fijn om gewoon een beetje door de lijst te scrollen en dan te kijken in welk onderwerp ik zin heb.

 

The Self Help Hipster Podcast

Dit is een podcast van Lianne Kay en Andrew Chin. Zij bespreken 30-dagen challenges en reviewen elke keer een ander zelfhulp boek. Ook bespreken zij de laatste obsessies die zij hebben en welke popcultuur-dingen zij graag volgen. Ik vind deze podcast zo leuk, omdat Lianne en Andrew zo grappig zijn met z’n tweeën. Ik word er enorm vrolijk van en geniet van hun inzichten. Ik ben zelf ook gek op zelfhulp boeken, dus dat helpt ook een hele hoop. Ik ontdek altijd nieuwe dingen door deze podcast en dat vind ik tof!

 

The Mindful kind

Als je niet een hele lange aflevering wil luisteren en toch wat wil leren is deze podcast een uitkomst. De afleveringen zijn vaak rond de 10 minuten en gaan over mindfulness en hoe je dit kan implementeren in je leven. Ik vind het fijn om deze afleveringen even tussendoor te luisteren om mezelf op te peppen. Het duurt niet te lang, maar het is toch genoeg om even een boost te geven.

 

Ik realiseer mij aan het einde van deze blogpost dat het allemaal Engelstalige podcasts zijn. Ik luister en lees namelijk graag Engels. Voor Nederlandse podcasts sta ik natuurlijk ook open, dus ik denk dat ik nog maar eens een zoektocht ga houden. Hopelijk hebben jullie met deze podcasts genoeg inspiratie voor de komende tijd!

 

Luisteren jullie ook podcasts? Laat mij vooral weten welke je luistert! 

 

Iris Zaagman