Favoriete tijdschriften van de maand

Ik ben dol op tijdschriften en wil deze maand mijn favoriete tijdschriften aan jullie laten zien. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te bladeren in een tijdschrift met een kop thee. Lees snel verder over de tijdschriften die ik kocht voor deze maand.

Iris Zaagman - Favoriete tijdschrift 1

Tijdscrhriften, ik word er zo blij van. Dat zal wel weer te maken hebben met dat ik gewoon gek ben op papier en dus op boeken, tijdschriften, notitieboekjes enzovoort. En daarnaast kan je in tijdschriften gewoon lekker bladeren. Het gekke is dat ik vaak eerst alles doorblader en ze dan soms van achteren naar voren lees. Hebben meer mensen dit of heb ik gewoon een rare tik? Maar dat terzijde. Ik vind het fijn om tijdschriften te lezen. Ik haal er inspiratie uit, word ontzettend blij van illustraties en foto’s die erin staan en lees graag de verhalen.

Een tijd terug heb ik ontzettend veel tijdschriften opgeruimd. Dit waren vooral modetijdschriften die ik al jaren bewaarde en ze namen zo veel ruimte in. Ik heb alle foto’s of structuurtjes uit de tijdschriften gescheurd en heb hier al verschillende collages mee gemaakt (plop, weer een nieuw idee voor een blogje). Ook gebruik ik het papier wel eens als pakpapier. De enige tijdschriften die ik echt niet weg kan doen of kapot kan scheuren zijn de tijdschriften die hieronder staan. De Flow en Happinez staan dan ook keurig in mijn boekenkast + nog een aantal Flow specials (die met allemaal extra dingen en heel veel leuk papier!).

Iris Zaagman - Favoriete tijdschrift 4

Al een paar jaar ben ik lid van de Flow. Als je mij ergens blij mee kan maken is het de Flow wel. Het tijdschrift heeft vaak extra schriftjes erbij zitten (en iedereen weet inmiddels dat ik van schriftjes houd), leuke posters, mooie illustraties en natuurlijk hebben ze veel inspirerende teksten. Ik vind het zo leuk dat er veel wordt geschreven over creatieve mensen met een eigen onderneming en ook vind ik de boeken van mijn leven-rubriek heel leuk. Elk hoofdstukje begint met leuke weetjes, zoals een gedichtje of een inspirerende quote, zo leuk!

Iris Zaagman - Favoriete tijdschrift 5

Een extraatje: dit geweldige artikel over Marie Kondo staat in de Flow. Op mijn Instagram heb ik een tijd geleden een foto geplaatst van het boek Opgeruimd door Marie Kondo. Ik ben gek op opruimen en las het boek graag. Daarvoor was ik al dingen aan het uitzoeken en door haar boek heb ik nog meer weggedaan. Echt, het voelt als een verademing. Lees haar boek, she is awesome! Zoek ook even op #Mariekondo of #Konmari via Instagram, dan vind je veel voor- en nafoto’s van mensen die druk bezig zijn met opruimen.

Iris Zaagman - Favoriete tijdschrift 3

Ik heb jammer genoeg geen abonnement op de Happinez, ik moest van mijzelf kiezen tussen alle leuke tijdschriften. Je kan niet alles hebben hè. Maar ook dit tijdschrift vind ik heel fijn! Happinez is wat meer gericht op bijvoorbeeld yoga en het spirituele en dat vind ik eigenlijk heel rustgevend. Het tijdschrift is vaak gericht op hoe de lezer een rustiger leven kan leiden en zelfbewust(er) kan worden. Zoals je kan zien wordt er deze maand aandacht besteed aan jezelf zijn. Elke Happinez heeft een eigen thema waarop de inhoud gebaseerd is. Daarnaast heeft de Happinez (net als de Flow) nog extra edities.

Iris Zaagman - Favoriete tijdschrift 2

Deze special van Happinez kon ik niet laten liggen. De special heet Happi – Body en is dus gericht op alles van het lichaam. Er staan niet alleen artikels in over de buitenkant van het lichaam, maar ook over de binnenkant. Zoals zelf make-up maken, hoe te leven zonder een filter en heerlijke recepten. Voor meer, lezen maar!

 

Dit is eigenlijk nog maar een kleine greep uit welke tijdschriften ik graag lees. Zo lees ik bijvoorbeeld ook graag fotografie- of kunsttijdschriften. Als jullie het leuk vinden schrijf ik hier een volgende keer over.

 

Wat zijn jullie favoriete tijdschriften? En bewaren jullie deze tijdschriften ook?

Iris Zaagman

2 Comments

  • Heidi

    Lijk me wel een super leuke tijdschrift.

  • Bettie

    Wauw, wij hebben dezelfde smaak qua tijdschriften. Ik lees ook heel graag de flow en happinez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *