Een tijdje terug schreef ik over mijn zoektocht naar eerlijke mode. Ik kreeg daar gelukkig enorm veel goede reacties op en ik vind het leuk dat er steeds meer interesse naar is. Ik heb zelf best een tijd moeten zoeken naar allerlei fair fashion merken. Als je er nog niet in thuis bent is dit een behoorlijke klus. Vandaar dat ik voor jullie een lijst heb gemaakt met de merken die ik tot nu toe gevonden heb. Wees vrij om ook nieuwe suggesties te geven, want ik leer graag nieuwe merken kennen!

 

 

 

Webshops:

 

Brand Mission

Charlie + Mary

Geitenwollenwinkel

Dear Good

De Groene Knoop

Lotika

Mae Sue

MHOOM

Natur-el

Papita

Project Cece

Sophie Stone

Supergoods

Studio Jux

Take it slow fashion

Tally-Ho (* eerlijke merken zijn aangegeven met een groen blaadje)

The Green Labels

WatMooi

Wehkamp (*afdeling eerlijke mode)

Wolf and Storm

 

Merken kleding:

 

Afriek

Alchemist

Armed Angels

Bannou

Beaumont Organic

Bellamy Gallery

Bibico

Bleed

BlueLOOP Originals

Brava Fabrics

The Confidante

Clõ stories

Cossac

Crums

Dariadeh

Do you Green (ondergoed)

Erich Textil (ondergoed)

Filippa K

Frisur

Girlfriend Collective

Goat Organic Apparel (voorheen: Geitenwollenshirts)

Hoessee

Hoodlamb

Jan ’N June

J-LAB3L

Joline Jolink

Kings of Indigo

King Louie

Komodo

Kowtow

Kuyichi

Matter Prints

Miss Green

Mud jeans

Nomads clothing

Noumenon

Organic Basics

Orthodoxx

L’envers

Lizet van der knaap

Loopalife

Lovjoi

Lucy and Yak

Paefjes

People’s Avenue

People Tree

Pina Studio

Rains

Rita Row

Royal Bamboo

Rhumaa

SABINNA

Saint Basics

Seapath

Seasalt

Seaside Tones

Sissel Edelbo

Teym

Thinking MU

Thought

Tizz & Tonic (ondergoed)

Unrecorded

Vanilia

WORON – sustainable fashion lingerie

Wunderwerk

Yunit Studio

 

Merken accessoires:

 

A Beautiful story

Bufandy

Cayboo (bamboe textiel en voorwerpen)

Coisa

Denise Roobol

Elenbaas atelier

Granny’s Finest

Hinth (sieraden)

Matt & Nat

Omybag

Osier

Ping Ponq

Qnoop

Swedisch Stockings

Toms schoenen

Tulsi Crafts

Veja

Walk with me

 

Eerlijke mode gaat grotendeels via internet (gelukkig komen er ook steeds meer fair fashion winkels) en daarom is het soms even wat uitzoeken waar je wil bestellen. Ik zou aanraden eerst in de Nederlandse webshops te kijken of het product beschikbaar is, dit kan veel verzendkosten schelen. Wanneer ik wel iets apart wil van een merk kijk ik altijd hoe het zit met verzendkosten en retourneren. Vaak is dit best te doen, maar het is fijn om te weten wat je te wachten staat. Armed Angels heeft bijvoorbeeld een webshop in Duitsland, maar heeft sinds kort de verzendkosten omlaag gegooid voor Nederland. Dat zijn nou leuke dingen!

Ook is het handig van te voren jezelf op te meten. Vaak staan er wel maattabellen op de site, zodat je een idee krijgt om een kledingstuk gaat passen. Meten is weten denk ik dan altijd maar. Lekker cliché, maar wel waar.

 

Tot nu toe is dit mijn lijst met webshops en merken die ik verzameld heb. Als ik hier zo naar kijk heb ik al best wel veel ontdekt het afgelopen jaar! Mijn zoektocht blijft natuurlijk doorgaan. Wanneer ik nieuwe merken vind zal ik deze op de lijst zetten. Wat zijn jouw favoriete fair fashion merken of welke lijken jou leuk?