Boeken die ik in 2017 wil lezen

Het is niet te geloven, maar we zijn alweer bijna aan het einde van het jaar 2016. Voor 2017 wil ik natuurlijk weer een Reading Challenge doen via Goodreads en ik heb nu al behoorlijk wat boeken op mijn lijstje staan. Ik vertel jullie in deze blogpost wat mijn lijstje van vorig jaar was en laat jullie ook mijn nieuwe voor 2017 zien. 

 

Boeken die ik in 2017 wil lezen - Iris Zaagman

 

Dit jaar heb ik tot nu toe 33 boeken gelezen, maar het is nog niet eind december dus wie weet lees ik nog wel een boek uit. Ik ben nu bezig in het boek van de foto en dat is nogal een pil. Ik denk dat ik die volgend jaar pas uit heb. Dat is verder helemaal niet erg, want ik ben blij dat ik mijn Reading Challenge van dit jaar heb gehaald. In het begin wist ik niet of ik de 30 boeken wel zo redden, maar als ik zo terug kijk was dit precies goed om mijn lees-flow weer terug te krijgen. Ik vind het nu ook super leuk om terug te kijken in de lijst boeken die ik gelezen heb. Voor 2016 had ik een kort lijstje gemaakt met boeken die ik wilde gaan lezen. Ik ben het lijstje alleen een beetje uit het oog verloren en andere leuke boeken kwamen voorbij. Toch heb ik bijna alle boeken van het lijstje gelezen. Op Goodreads hou ik alles bij en dat vind ik nog steeds ideaal. Daar kun je ook de rest van de boeken vinden die ik dit jaar gelezen heb.

 

Dit was mijn lijstje voor 2016:

Spark joy (Marie Kondo)

Big Magic (Elizabeth Gilbert)

Leave your mark (Aliza Licht & Little Brown)

Now that I’ve found you ( Giara Geraghty)

Hoe creativiteit werkt ( Jonah Lehrer)

Wild (Cheryl Strayed)

Girlboss (Sophia Amoruso)

 

Ik heb alleen Wild niet gelezen, terwijl ik dit boek wel graag wilde lezen. Wild schuift dus gewoon door naar 2017.

Daarnaast was ik nog wat in twijfel over hoeveel boeken ik in 2017 wil gaan lezen. Ik denk dat ik uiteindelijk voor 35 boeken wil gaan. Dan blijft het leuk, maar heb ik wel een iets hoger doel voor mijzelf. Ik kan namelijk wel wat meer lezen en minder op sociale media. In plaats van voor de honderdste keer op Twitter of Instagram kijken kan ik ook een boek gaan lezen.

 

Dit is mijn lijstje voor 2017 met boeken die ik graag zou willen lezen:

Wild (Cheryl Strayed)

De ontembare vrouw (Clarissa Pinkola Estes)

I’ll give you the sun (Jandy Nelson)

Nooit meer te druk (Tony Crabbe)

The crossroad of should and must (Elle Luna)

We should all be feminists ( Chimamanda Ngozi Adichie)

 

Natuurlijk komen er gedurende dit jaar weer allemaal nieuwe boeken uit en voorbij. Dus het lijstje zal vast nog verder aangevuld worden tot 35 boeken. Gelukkig heb ik ook nog een hele lijst met boeken die ik graag wil lezen op Goodreads staan. Nooit tekort.

 

Ik hoop dat jullie zo ook wat inspiratie hebben voor nieuwe boeken. Wie weet zit er wat tussen om voor kerst cadeau te doen aan iemand of koop je fijn een boek voor jezelf. Wanneer jullie nog tips hebben voor toffe boeken dan hoor ik dat zoals altijd graag! 

Welke boeken wil jij graag gaan lezen in 2017?

 

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

Iris Zaagman

5 Comments

 • Claire

  Als ik jouw lijstje zie bedenk ik me dat ik veel te veel tijd spendeer op sociale media haha. Ik wil ook nog graag het boek van Marie Kondo lezen. Maar ook Judas, Pogingen iets van het leven te maken, #GIRLBOSS en Nooit meer te druk staan nog op mijn lijstje. Misschien is een reader challenge ook wel een idee voor volgend jaar!

  • Iris

   Zeker doen, ik vind de Reading challenge zo leuk en het geeft mij ook echt meer motivatie om ook echt te gaan lezen. Jaaa, Judas wil ik ook graag nog lezen en Marie Kondo is echt een aanrader!

 • Saskia / iliveformydreams.com

  Wat een leuke lijst! Ik wil het lezen weer drastisch gaan oppakken in 2017, zo weinig gelezen door omstandigheden. terwijl het ZO fijn is.

  • Iris

   Dank je! Aah leuk, als je eenmaal echt gaat lezen heb je vast zo de flow weer te pakken. Lekker lezen in 2017 😀

 • Lotte

  33 books?! Wow, that’s impressive!! Now that it’s the Christmas holidays I’m definitely ready to stock up on some new books for 2017 (and finally have the time to catch up on some reading)! Thanks for the inspiration, now to chose which one to go for first! xx Lotte (http://yespleaseblog.co/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *