Beeldend eindexamen en eindexpositie

Over een paar dagen heb ik examen, ik hoop dat alles goed gaat! De meeste voorbereidingen zijn gedaan en donderdag moet ik er dan toch echt aan geloven.

 

Iris Zaagman - beeldend examen

Bron

 

Voorbereidingen

Voor het examen moet natuurlijk heel wat gebeuren. Zo ging ik bezig met een visitekaartje te ontwerpen, mijn portfolio in één format te zetten, dingen regelen voor de prints van mijn foto’s, noem het maar op. Mijn prints heb ik laten drukken bij Wilcovak en daar ben ik ontzettend tevreden over (niet gesponsord hoor). Goede service en goede kwaliteit, wat wil je nog meer?

Afgelopen week ben ik druk bezig geweest om alles klaar te maken en de foto’s in de ruimte op te hangen. Ik ben in ieder geval méga-blij dat ik in de fotostudio mag hangen. De ruimte is daar speciaal voor leeggemaakt en ik heb het daar goed donker kunnen maken. De met spots verlichte foto’s hangen midden in de ruimte. Om de hoek staat nog een oude kast (kluis-achtig). Deze kast gebruik ik om visitekaartjes, ansichtkaarten en mijn dummy’s + portfolio in te leggen.

 

Beeldend examen

Het beeldend examen vind ik nog wel het meest spannend. Ik en mijn klasgenoten moeten ons werk dan gaan verantwoorden, bespreken en presenteren. We hebben hier tien minuten voor. Kort en bondig it is! Daarna mogen mijn beeldend docenten, theoretisch docent en de extern deskundige vragen gaan stellen (20 minuten lang, oh gossie). Het gaat er vooral om dat er een gesprek op gang komt over het beeldende werk wat ik heb gemaakt. Aan het eind van de dag krijgen we te horen of we echt geslaagd zijn en kunnen we hopelijk opgelucht ademhalen.

 

Eindexpositie

Twee dagen na het beeldend examen is de officiële opening van de eindexpositie –> 4 juli om 16.00 uur. De expositie is tot 9 juli te bekijken en ik zou het leuk vinden als jullie komen kijken! De meeste dagen zal ik aanwezig zijn en schroom niet om even een berichtje te sturen als je van plan bent om te komen. Mijn werk hangt in het oude Groninger Museum (Praediniussingel 59) en de tweede lokatie is de Black box. Ik ben heel benieuwd wat iedereen ervan gaat vinden.

 

 

Komen jullie ook een kijkje nemen? 

 

Iris Zaagman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *