Analoog V

Analoog V

Nou daar hebben we eindelijk de analoge blogpost met de foto’s van Wenen erin (en een aantal extra)! Als ik deze foto’s zo allemaal weer zie wil ik wel weer terug. Het is echt een mooie stad en we hebben nog lang niet alles gezien. Maar goed, dat is bij elke stad die je bezoekt eigenlijk wel. Ik hoop dat jullie zo een beetje kunnen meegenieten! 

 

 

Er zijn zo veel mooie gebouwen in Wenen en dan ook vooral de paleizen. Hier zien je het Slot Belverdere. Dit zijn meerdere gebouwen met een prachtige tuin er tussenin. Echt ontzettend mooi. Wat ik het persoonlijk nog het allerleukste vond was dat ze hier heel veel toffe kunst hebben, zoals Klimt. Klimt kwam zelf ook uit Wenen, daarom hangen hier allemaal bekende werken van hem, prachtig!

 

 

Hier is een uitzicht-foto op het operagebouw: Weense Staatsopera. Hier zijn wij helaas niet meer in geweest door gebrek aan tijd. Maar de buitenkant alleen al was heel indrukwekkend.

 

 

Vlakbij het Weense Staatsopera staat het vlinderhuis, of terwijl Schmetterlinghaus. Ik moet altijd lachen om dat woord. Het gebouw zelf was prachtig, niet heel groot, maar toch fijn om even doorheen te lopen (en veel foto’s te maken). Het was er ook heerlijk warm, want wees gewaarschuwd de novembermaand in Wenen is koud. Het was dus fijn om even op te warmen. Er letterlijk naast of bijna aan vastgeplakt zit het Albertinamuseum, ook heel tof. En weer met ontzettend veel toffe kunst! We zagen er onder andere Rafael, Giaocometti en nog meer paleiselijke zalen/kamers.

 

 

Ook spotten we streetart op de zijkant van gebouwen. De linker had ik bijna niet op de foto gezet, omdat ik er zo gefascineerd naar stond te kijken. Later ben ik toch nog even terug gesprint om hem op de foto te zetten. Want love it, helemaal met de herfstige kleuren en de zon.

 

 

Natuurlijk gingen we ook naar Schönbrunn, het paleis bekend van Sissi! Ik was vroeger enorm fan van Sissi, gelukkig Chairity ook, dus daar moesten wij wel langs. Helaas mocht je binnen geen foto’s maken, maar wij keken onze ogen uit. Heel indrukwekkend!

 

 

Zelfs de metrostations waren mooi.

 

 

Linksboven zie je een foto die ik maakte in de Österreichische Nationalbibliothek, de bibliotheek dus. Het was er wat donker binnen, dus het verbaasde mij dat deze foto nog redelijk was. Er waren boekenkasten tot aan het plafond en dan niet zo maar een plafond, maar een beschilderd plafond. Wij besloten hier op het laatste moment nog naar toe te gaan en ik ben zo blij dat ik het gezien heb. Het is echt de moeite waard!

 

 

Mijn rolletje was niet eens helemaal vol, dus maakte ik nog wat foto’s van een gezellige middag met Iris in Den Haag. We gingen onder andere wat drinken bij Pistache en liepen wat rond in de middagzon, heerlijk.

 

 

 

Zo, dat was weer een nieuwe editie van Analoog! Er zit al weer een nieuw rolletje in en zeker met dit mooie weer komt die ook wel vol. Ik ben zo blij dat de zon weer meer schijnt, ik krijg er echt meer energie van. Hebben jullie dit ook? 

 

 

14 Comments

 • Femke

  Iris! Wat een toffe foto’s. Ik zie er zoveel voorbijkomen waaruit ik schrijfinspiratie krijg haha. Vooral die derde vierde foto in de kas, zo tussen de blaadjes door, die is mooi geworden. Oeh en die kleuren met de vlinder <3

  • Iris

   Ah ik vind dit zo leuk! Ik ben blij dat ik zo een beetje kan bijdragen aan je inspiratie 😀 Dank je wel!

 • Eva

  Wat een mooie foto’s weer! Wenen wilde ik altijd al eens heen, maar nu ik weet dat ze een vlinderhuis hebben, móet ik wel!

  • Iris

   Dank je wel <3 Jaaa, echt het is een hele mooie stad, genoeg toffe dingen!

 • Romy

  Wauw, wat een geweldig mooie foto’s! Ik ben een paar jaar geleden in Wenen geweest en vond het ook een erg mooie stad, vooral Schloss Schönbrunn inderdaad. Dat vond ik zo’n magische plek. Heel gaaf dat je je analoge camera hebt meegenomen om daarmee te fotograferen! Het lijkt me een leuke verrassing om niet meer te weten wat je precies hebt gefotografeerd en dan later zulke mooie foto’s te krijgen uit je rolletje 🙂

  • Iris

   Dank je wel, lief! Oh wat tof dat je er ook bent geweest! Inderdaad een magische plek, zo indrukwekkend. Klopt, ik heb een tijd zitten twijfelen, maar het was heerlijk om analoog te fotograferen. Het was inderdaad echt een verrassing daarna! 😀

 • Rensina

  Wauw wat een heerlijke foto’s!
  Heel erg mooi, wil zo wel naar Wenen vertrekken 😉

 • Angélica

  Zo leuk! Ik wil ook echt meer analoog gaan fotograferen dit jaar, echt tof 🙂 Heerlijk sfeertje!

  • Iris

   Dank je! Jaaa, ik vind het zo leuk dat jij ook meer analoog gaat fotograferen. Ben benieuwd! <3

 • Janna

  Iris, wauw, wat een sfeervolle foto’s! Echt, ik ben zo in staat een reisje naar Wenen te boeken hierdoor. Die vlinder ook, heel gaaf!

  • Iris

   Nahw, zo lief dit! Haha, ik zou eigenlijk zeggen: DOEN. Wenen is echt wel een hele mooie stad! Ja, die vlinder was echt een gelukje, want weinig bleven een tijdje zitten haha.

 • Frank

  Heb genoten van deze mooie foto’s.
  Vol kleur en warmte die een sfeer oproepen die er wellicht ook was; de straat met de mooie lichtval, die je zo in zou lopen.
  En dan na afloop het glas citroenthee, waar de damp vanaf komt!, prachtig Iris!
  Kijk je ook zo uit naar de komende maanden als alles weer kleur krijgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *