Analoog: Groener Groningen event

Analoog: Groener Groningen event

Een tijdje terug alweer werd ik uitgenodigd voor het Groener Groningen event en daar ben ik natuurlijk naartoe geweest! Zelf ben ik natuurlijk ook al een tijdje bezig met Fair fashion bijvoorbeeld, dus ik kan dit alleen maar supporten. Ik vond het zo leuk om samen met allemaal leuke bloggers samen door Groningen te fietsen en van alles mee te maken. Ik wilde dit keer eens analoge foto’s maken van een event, dat leek mij wel tof, vandaar deze speciale analoge editie!

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Als eerste gingen wij met zijn allen uit lunchen bij Feel Good Groningen. Alles wat we dit weekend hebben gegeten was vegan, helemaal top! Zoals je op de foto’s hierboven kan zien was het eten echt heerlijk. We kregen smoothies, allemaal verschillende salades, vegan zelfgemaakte burgers én we kregen ook nog toetjes (linker foto). Oh man, het was zo lekker. We rolden nog net niet de deur uit.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Na Feel Good gingen we door naar Klein Berlijn. Dit is een vintage markt die jaarlijks wordt georganiseerd in Groningen. Ik had er wel eerder van gehoord, want ik woon natuurlijk dicht bij Groningen, maar ik was er nog nooit geweest (foei). Het was gelukkig een prachtige dag, het was heerlijk! We hebben lekker rondgesnuffeld. Ze hadden echt van alles! Ik heb alleen een print gekocht, want voor de rest kon ik niet echt wat vinden. Maar ja, dat is het vak van tweedehands shoppen.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Links staat Hermien van Kouwekleren foto’s te maken en rechts een toffe quote die ik tegen kwam op de markt: zo waar!

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Het kopje thee van de Uurwerker moest er ook even op (niet officieel onderdeel van het programma, maar toch fijn), daarvoor mocht ik Hermien haar handen even lenen, thank you! Rechts op de foto zien we ook weer leuke bloggers: Marieke van Greenblush, Hermien van Kouwekleren en Marin van Groene Avonturen. We stonden hier bij het Groener Groningen stukje van de markt met winkels en merken zoals: Koko Toko, Plukn en Polywolves.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Al die toffe kleden en natuurlijk moesten er ook wat vintage kledingstukken bekeken worden.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Bloggers die foto’s maken, hoe kan het ook anders. Rechts zien we Xantoucha van Moderne Hippies.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Dat was alweer het eind van de eerste dag. Daarna gingen wij weer terug naar het Rebel Rebel Hostel, waar we met zijn allen gingen overnachten. Dit hostel staat op het terrein van de oude Suikerunie, heel tof!

 

Analoog: Groener Groningen event

 

De tweede dag! Eerst deden we yoga met Marianne van Nomatyoga. De foto is helaas wat wazig, want we zaten dus in het oude gebouw van de Suikerunie. Echt zo geweldig. Een groepsfoto kan je ook nog zien op mijn Instagram. Ook aten we het heerlijkste vegan brood wat ik ooit heb gehad van BAQ in Groningen. Zij werken samen met lokale molenaars en boeren, echt super goed. En de vegan krentenbollen waren trouwens ook echt to die for, zo lekker. Een aanrader dus.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Om naar het hostel te komen moet je over de fietsbrug of loopbrug, zo leuk!

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Oké en toen kwamen wij bij Holtbar voor een high tea. Oooooh, weer zoveel lekkers. Ik had Jasmijn thee trouwens, want dat is één van mijn lievelings. En hoe leuk zijn die mokken. Ik vind het geweldig dat ze niet helemaal perfect recht zijn <3 Dit is trouwens niet alleen een cafeetje, maar ook een conceptstore. Je kan er dus allerlei andere dingetjes kopen, heel verleidelijk moet ik wel zeggen.

 

Analoog: Groener Groningen event

Analoog: Groener Groningen event

Analoog: Groener Groningen event

 

Na de hight tea maakten we een kleiner tour door Groningen voor fair fashion. De eerste stop was Koko Toko. Ik ken deze fair fashion kledingwinkel al jaren en ik kom er ook al heel lang met veel liefde. Amber, de eigenaresse, ziet mij elke keer weer aankomen, haha, maar het is zo’n lieverd! Ik vind het echt heel tof om de winkel steeds verder te zien groeien. We deden samen een kleine kleurenanalyse, wij vermoeden dat ik een wintertype ben, qua kleuren. Toch best handig om te weten.

 

Analoog: Groener Groningen event

 

Links zijn nog leuke notitieboekjes bij Koko Toko. Rechts zitten we bij Stardust, hier hebben ze vintage kledingstukken, fair fashion en ook andere nieuwe kleding. Stardust wil laten zien bij het jongere publiek dat vintage en fair fashion ook tof kan zijn en dat je best een eigen stijl mag ontwikkelen. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. We eindigen met z’n allen rondom de grote tafel en praatten nog wat na over de afgelopen twee dagen. Hier eindigde ook het event.

 

Ik wil in het speciaal Kim en Douwe nog even bedanken voor de geweldige organisatie van dit event. Ik vond het echt enorm leuk, het was persoonlijk en we waren met een leuke groep. Een event om niet te vergeten!

 

Dus, ook nieuwsgierig naar Groningen? Groningen is niet voor iedereen dichtbij, maar het is echt zo de moeite waard (ik ben natuurlijk wel een beetje subjectief, maar dan nog)! Als je meer tips wil voor leuke dingen, stuur mij gerust een berichtje! 

 

 

7 Comments

 • Lauriëtte

  Wat is analoge fotografie toch mooi! Mag ik vragen met welke camera/lens je deze foto’s hebt gemaakt? De diepte in de foto’s is prachtig.

  • Iris

   Dank je! Ja natuurlijk mag dat, ik heb een Minolta X300 met een 50 mm 1.7 lens (een hele oude, haha). Ik gebruik dit setje nu al jaren en love it!

 • Kim

  Aaah zo lief en super fijn dat je erbij wass!!

 • Janna

  Waaauw wat gaaf dat je dat allemaal analoog gefotografeerd hebt! Dat doet zoveel recht aan de sfeer, heel mooi. En wat heb je toch een toffe plekjes en evenementen in Groningen!

  • Iris

   Dank je wel, wat lief! Dit was een event georganiseerd voor bloggers, maar Groningen heeft inderdaad veel toffe plekjes en leuke andere evenementen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *