Afgelopen donderdag ben ik weer eens naar het Gemeentemuseum geweest. Een tentoonstelling met Audrey Hepburn in de hoofdrol moest ik wel zien. Ik ga zelf graag naar het museum en deze voorstelling is echt de moeite waard. De jurken zijn fantastisch en nog veel mooier in het echt. Het voelde bijna een beetje magisch met het bekende nummer van Breakfast at Tiffany’s op de achtergond. Ik maakte graag een fotoverslag voor jullie, maar natuurlijk kan je de tentoonstelling zelf ook nog bekijken tot 26 maart 2016.

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Kijk deze kleuren allemaal, zo prachtig. Ik vond het ook gaaf hoe er met veel spiegels is gewerkt.

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Elke ruimte of kamer had eigenlijk wel een thema. Dit was zoals je kan zien het zwart-wit thema. Al die thema’s waren geweldig, want zo komen de jurken nog spectaculairder uit en ga je helemaal op in die wereld.

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Er waren ook wat kleinere kamertjes (foto boven: dit stond in één van die kamertjes). In andere kleinere kamertjes stonden quotes op de muur of hingen foto’s aan de wand. De foto’s van Audrey waren echt prachtig, maar door het licht niet mooi te fotograferen. Dat is niet erg, want ik wil ook niet alles verklappen.

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Links: De bekende jurk. Ik denk dat iedereen deze jurk wel kent. Trouwens die schaduw van de hoed <3

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Ik vond deze zaal misschien nog wel het mooist. Zwarte jurken, maar wel met kleuraccenten. De donkergrijze muren met de schaduwen erbij maken het naar mijn mening helemaal af. Trouwens de poses van de paspoppen vind ik ook gaaf. Dat geeft het veel meer dimensie.

 

Tentoonstelling: To Audrey with love

 

Ik was erg onder de indruk van deze tentoonstelling. Ik ging er naar toe en had niet zoveel verwachtingen. Uiteindelijk liep ik met een grote glimlach uit het museum. De quotes vond ik interessant om te lezen en er stonden nog verschillende langere teksten op de muur. Soms kunnen die wat saai zijn en laat ik liever mijn verbeelding de vrije loop. Dit keer las ik de teksten met plezier, omdat je zo de tentoonstelling, Audrey en ook Givenchy wat beter leert kennen. Een van mijn favoriete quotes van Givenchy:

To dress a woman is to enhance her beauty, trying to make a woman more beautiful is to try to understand her well. For her to be well dressed and above all, comfortable in her clothes. If a woman moves well her gestures will be natural and she will be happy.

De conclusie is dat dit een zeer geslaagde en beeldschone tentoonstelling is en zeker een bezoek waard.

 

Ik wil wat meer van dit soort fotoverslagen van museumbezoeken gaan maken, dus laat mij vooral weten of je dit leuk vindt! Lijkt jou deze tentoonstelling ook wel wat? 

 

 

Iris Zaagman