Review: Moleskine notitieboekjes/dummy’s

Notitieboekjes of dummy’s, ik kan er niet genoeg van krijgen of hebben. Ik heb al heel wat notitieboekjes en dummy’s gebruikt en kom toch vaak terug op hetzelfde merk: Moleskine. Daarom schrijf ik voor jullie een review over mijn dummy van Moleskine.

 

Iris Zaagman - Review Moleskine

Iris Zaagman - Review Moleskine

 

Eigenlijk ben ik gek op heel veel notitieblokjes, maar één van mijn favorieten merken is toch wel Moleskine. Ik heb meerdere jaren Moleskine agenda’s gebruikt, al moet ik toe geven dat ik dit jaar een van Paperblanks probeer. Toch kom ik elke keer weer terug bij deze dummy’s en notitieboekjes. De boekjes zijn mooi stevig, in mooie kleuren en blijven echt lang goed. Zie bijvoorbeeld de foto hierboven. Deze dummy heb ik bijna vol en ziet er nog super goed uit!

De boekjes van Moleskine zijn te bestellen met een hard cover of een soft cover. Persoonlijk heb ik liever de hard cover, deze blijft net even iets mooier. De randjes krullen dan niet op en de cover is steviger als je het boekje veel in je tas meesleept (dat doe ik namelijk altijd). Maar, ieder zijn voorkeur. Het elastiek houdt gelukkig alles goed bij elkaar. Eigenlijk is het gewoon uitproberen wat jou het beste bevalt.

 

Iris Zaagman - Review Moleskine

 

Voorin kan je je naam en eventuele gegevens noteren voor wanneer je het boekje kwijtraakt. Vinden jullie het ook zo fijn om in elk boekje je naam te zetten? Ik wel, haha. Achterin zit een vakje, hier kan je eventuele losse notities, visitekaartje enzovoort in stoppen zodat het mooi blijft. Dit vind ik zelf heel praktisch, daar stop ik al mijn losse frutsels in.

Wat ik ook prettig vind is de kleur van het papier: gebroken wit. Het is misschien vreemd, maar ik vind het fijner schrijven. Ik hou helemaal niet van notitieboekjes die spierwitte pagina’s hebben. Daarnaast vind ik gebroken wit ook gewoon veel mooier, there I said it.

 

Iris Zaagman - Review Moleskine

 

Het schrijven doe ik het liefste met mijn vulpen. In deze mooie vulpen staat Iris Zaagman gegraveerd en was een geweldig cadeau van mijn vriend! Ik schrijf er veel mee en kan er echt van genieten! In mijn vorige blogpost over een eigen lettertype maken met jouw handschrift vertel ik waarom ik schrijven zo fijn vind. Bij de combinatie foto’s plakken en schrijven word ik zelfs nóg gelukkiger.

 

Iris Zaagman - Review Moleskine

 

Het is bijna tijd om in een nieuwe dummy (zonder lijnen) te beginnen, dus heb ik een nieuwe besteld. Daarbij heb ik ook een geel notitieboekje (met lijnen) besteld. Hier schrijf ik altijd van alles in, zoals: ideeën voor foto’s, naam en maker van een schilderij, dingen die ik niet moet vergeten, leuke sites, eigenlijk heel veel lijstjes.

Tot slot: Moleskine boekjes zijn echt aan te raden! De boekjes zijn mooi, handig en blijven zeer goed.

 

Schrijf en teken jij ook graag in boekjes en welke boekjes gebruik je dan?

 

Follow my blog with Bloglovin

1 Comment

  • Iris

    Klopt, ik ben er echt super blij mee altijd! Ja snap ik, ze zijn ook wel prijzig. Ik gebruik ze ook voor mijn beeldend werk voor school, dus ik vind het de moeite wel waard 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *