Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de reading challenge. Zoals beloofd review ik hieronder de vijf boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Ik had nooit gedacht dat ik zo snel door de boeken heen zou gaan! Lees snel verder.

 

Iris Zaagman - reading challenge

 

Let the reading challenge begin!

 

Wild Designs – Katie Fforde 

 

Het eerste boek voor de reading challenge, let’s do this. Ik wilde even een boek waar ik lekker in kon verdwijnen. Soms zijn romantische zoetsappige verhalen gewoon heel fijn. Ik vind de boeken van Katie Fforde altijd heel leuk om te lezen en pak graag een boek van haar erbij. Ik heb nu al meerdere boeken van haar gelezen en de boeken zijn een beetje te vergelijken met romantische komedies. Dit boek gaat over een gescheiden moeder die graag tuinontwerpster wil worden, maar eigenlijk een andere baan heeft. Ze beleefd natuurlijk van alles en haar liefdesleven bloeit langzamerhand weer een beetje op. Ik vond het een fijn verhaal, maar af en toe wat lang in het beschrijven van bepaalde stukken. Een boek om in weg te zwijmelen, maar verwacht niet een heel diepgaand verhaal.

 

Iris Zaagman - Reading Challenge: boekreviews #1

 

Verkikkerd! – Lisette Jonkman 

 

Het eerste boek wat ik van Lisette Jonkman heb gelezen en wauw ik ben nu al fan. Je wordt echt meegesleurd in een verhaal en gaat van alle karakters houden! Het boek is vlot geschreven en leest heel makkelijk weg. Ik heb ook meerdere keren slap gelegen van het lachen om het leuke verhaal. Het gaat over een meisje die uit Groningen komt en in een andere stad gaat studeren. Daar komt ze op een campus terecht met nerds (in haar opzicht). Meer vertel ik niet, want jullie moeten het boek maar gaan lezen!

 

Spark Joy – Marie Kondo 

 

Dit is het tweede opruimboek volgens de Konmari-methode. Ik had het eerste boek zo uit en dat geldt ook weer voor dit tweede boek. Ik vind opruimen zelf ook heel erg leuk en help er ook graag andere mensen mee. Ik raak er elke keer door geïnspireerd en vind vooral de manier van leven en denken die het met zich meebrengt heel fijn. Zo kijk ik veel meer naar de dingen die mij blij maken (does it sprak joy?) en ben ik veel bewuster gaan leven. Een dikke aanrader dus om je huis georganiseerd te krijgen en daarmee ook georganiseerder in het leven te staan.

 

The Alchemist – Paolo Coelho 

 

Het vierde boek alweer. Ik moest nodig eens boeken gaan lezen van Paolo Coelho, het komt er elke keer niet van. Nu dus wel. Ik moet zeggen dat ik nog niet meteen enthousiast ben. Het is een mooi verhaal en op zich is de boodschap goed, maar ik had het na een paar hoofdstukken wel door. Ik kwam er wat moeilijk doorheen. Ik ben uiteindelijk toch wel blij dat ik het boek heb gelezen en er staan zeker mooie uitspraken in. Het boek is ook niet zo dik, dus makkelijk een keer door te lezen! Het gaat over een herder die zijn dromen achterna gaat, van alles beleefd en veel mensen ontmoet. Het is best spannend en daarnaast geschreven als een soort mythe. Een oké boek, maar dus niet geweldig.

 

big magic

 

Big Magic – Elizabeth Gilbert 

 

Wauw, ik ga echt snel door de boeken heen en lees enorm veel de laatste tijd. De reading challenge gaat zo wel heel snel, haha.  Ik vind het echt heerlijk om zoveel te lezen, wordt geïnspireerd en kan er goed van ontspannen. Over geïnspireerd zijn, wat is Big Magic een FANTASTISCH boek. Ik denk dat dit nu al mijn favoriete boek van het jaar is. Elizabeth Gilbert heeft geweldige inzichten en ik ben dingen echt op een andere manier gaan zien. Zij gelooft bijvoorbeeld in een soort ideeënwereld en dat wij een idee kunnen aannemen en maken of dat wij het kunnen laten gaan. Ik vind het een geweldig perspectief. Daarnaast zegt ze via verschillende dingen dat we niet zo zwaar moeten tillen aan creativiteit: we hebben van niemand toestemming nodig, hoeven niet pijn te lijden voor de kunsten en dat je jezelf echt mag laten zien. ‘Let you know you’re there’. Ik ga ook niet te veel vertellen, want het boek moet je verrassen en tijdens het lezen kom je tot inzichten. Inzichten van haar, maar ook over jezelf. Echt waar, lees dit boek! Om af te sluiten heb ik nog een laatste quote voor jullie (ik deelde deze ook op Twitter): ‘Seduce the Big Magic and it will always come back to you’.

 

 

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen met leuke boeken! Als je nog tips hebt, let me know 🙂

 

Zouden jullie deze boeken ook graag willen lezen?

 

Wanneer je op de titels van de boeken klikt, zie je het boek op Bol.com. Dit zijn affiliatie links. Wanneer jullie iets kopen via deze link krijg ik een (hele) kleine bijdrage van Bol.com. Dit kost jullie niks, maar jullie steunen hier mij wel mee. Bedankt voor jullie support!

Iris Zaagman