Portfolio online, maar waar?

Op welke sites, naast een eventuele eigen site, laat ik nou eigenlijk mijn foto’s zien? Er zijn verschillende fora waar iedereen een eigen online portfolio kan maken. Een paar weken geleden had ik nog niet mijn eigen site, maar kon ik wel mijn foto’s laten zien op het internet. Hieronder twee portfolio sites waar ik zelf graag gebruik van maak (ook naast mijn eigen site).

 

Behance.net

Behance is zowel een platform voor fotografen als voor vormgevers, schilders, beeldhouwers enzovoort. Op Behance worden veel verschillende projecten gedeeld. Ik vind dit zelf een fijne site. Het is overzichtelijk en heeft een strakke layout waardoor het er professioneel uitziet. Eigen werk kan je in projecten toevoegen en wanneer je op een project klikt kan hier doorheen gekeken worden. Mensen kunnen projecten een duimpje geven en reacties achterlaten. Wanneer je zoekt naar een overzichtelijke portfolio-pagina is Behance.net een aanrader!

Schermafbeelding 2015-03-15 om 20.17.36

Op Behance kan je niet alleen je eigen portfolio zetten, maar ook die van anderen bekijken en hier op reageren. Via een eigen pagina kan je anderen volgen. Bij het kopje “activity” zie je dan de projecten van de mensen die je volgt en hun activiteit binnen Behance, bijvoorbeeld welke projecten zij leuk vinden en waar zij op reageren. Daarnaast kun je ook nog op “discover” klikken. Op deze pagina kan je nieuwe projecten ontdekken en inspiratie op doen!

 

Zoom.nl

Zoom.nl is een mooi online platform voor allerlei fotografen, maar is ook een tijdschrift. Fotografen kunnen, zoals je hierboven bij mijn pagina ziet, zelfgemaakte foto’s online zetten. Via dit platform kunnen fotografen met elkaar communiceren, reageren op elkaars foto’s en natuurlijk hun portfolio showen en eventueel feedback geven. Wanneer je geluk hebt kom je zelfs een keer in het tijdschrift te staan! Zoom.nl maakt namelijk gebruik van de foto’s op de site voor voorbeelden in hun tijdschrift. Ik gebruik Zoom.nl nog niet zo lang, maar tot nu toe bevalt het goed.

Schermafbeelding 2015-03-15 om 20.05.25

 

Op de homepage kan je kiezen tussen verschillende categorieën foto’s. Zo kan je kiezen om de nieuwste foto’s te bekijken, maar ook de populairste, foto van de dag enzovoort.

 

Om een goed overzicht te houden raad ik aan om niet té veel portfolio-sites te gebruiken. Ik heb dit zelf een tijdje gedaan, maar kon dit op een geven moment niet meer bijhouden. Het is fijn om een paar plekken te hebben waar je regelmatig even een kijkje kan nemen en wat kunt uploaden. Daarnaast kan ik een eigen site enorm aanraden, ik ben helemaal in de wolken met mijn site, hihi.

Wanneer jullie een kijkje willen nemen op mijn pagina’s: Behance en Zoom.nl. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jullie input wat betreft portfolio-sites, laat gerust een linkje achter zodat ik ook even kan spieken.

Welke online portfolio(‘s) gebruiken jullie? 

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *