Zoals je misschien wel in de vorige blogpost hebt gelezen, zijn wij ook naar een Botanic Garden geweest in Helsinki, of terwijl een hortus. Het was prachtig! Daarom heb ik er toch maar een aparte blogpost van gemaakt, aangezien ik veel te veel foto’s heb gemaakt van al het moois daar. Kijk je mee?

 

Iris Zaagman - Helsinki

 

Het heet Kaisaniemi Botanic Garden. Er zijn hier allemaal verschillende zalen en deze hortus richt zich vooral op tropische- en woestijnplanten. In de tuinen hebben ze ook nog heel veel planten, maar in de winter is daar nog niet zoveel van te zien. Dit is helemaal niet erg, want het gebouw zelf is prachtig en binnen is ook echt van alles. Het is net een soort jungle, waar ik persoonlijk wel heel erg van hou. Zo veel groen en mooie bloemen om je heen, wat wil je nog meer?

Van hortussen word ik altijd helemaal zen. Ik vind het heerlijk om tussen de natuur te lopen, althans zo voelt het echt en het zijn natuurlijk wel groeiende planten en bloemen. Ik ben dan helemaal gefascineerd door alle kleuren, structuren en weerspiegelingen van planten in de watertjes binnen. I love it. Daarnaast ga ik helemaal op in het fotograferen van al dit moois. Als je wil oefenen te fotograferen met diepte, kleuren en macro zijn hortussen the place to be. Dat was even een tip tussendoor, want ja ik blijf toch fotograaf.

 

Tijd voor meer foto’s!

 

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden 74

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden Iris Zaagman - Botanic Garden

Iris Zaagman - Botanic Garden       Iris Zaagman - Botanic Garden

 

 

Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle foto’s! Laat me vooral weten wat jullie vinden van dit soort blogposts vol met foto’s!

Houden jullie ook zo van hortussen? 

 

 

 

Iris Zaagman