Een e-reader, ik wilde er eerst niks van weten. Toch heb ik er een gekocht, lees snel verder!

 

Iris Zaagman - E-reader

 

Nooit had ik gedacht een e-reader te kopen. Ik hou namelijk ontzettend van boeken en vind het fijn om een boek door te bladeren of in mijn hand te hebben. Natuurlijk hoeft het niet te betekenen dat ik nooit meer een boek koop nu ik een e-reader bezit. Maar phoe hé, ik moest er toch wel even flink over nadenken. Ik denk dat ik wel een jaar getwijfeld heb. Ik vind het namelijk doodzonde dat alle boekenwinkels langzaam uitstervende zijn. Ik kan eeuwig ronddwalen in een boekenwinkel. Wat is dat heerlijk.

 

Mijn liefde voor papieren boeken terzijde. Ik heb dus een e-reader gekocht en wat vind ik het fijn! Mijn voordelen op een rijtje:

– niet meer sjouwen met zware boeken in je tas

– een e-reader is heerlijk licht om vast te houden

– het scherm is enorm fijn om op te lezen

– er kunnen veel boeken op (vooral handig als je op reis gaat)

– er zit een nachtlampje in (niet alle e-readers hebben dit, maar de meeste inmiddels wel)

– ebooks zijn veel goedkoper dan papieren boeken

 

Misschien zijn er nog wel meer voordelen te noemen, maar dit zijn vooral de voordelen die ik nu ervaar. Ik heb express een goedkopere e-reader (Prestigio MultiReader Lumen) gekocht om te kijken of het bevalt. Daarnaast hoef ik ook niet een fancy e-reader als het maar lekker leest. Ik wilde graag knopjes erop in plaats van een touchscreen, dit leek mij toch prettiger. Het enige wat ik nog graag bij de e-reader wil hebben is een mooi hoesje. Tips voor leuke hoesjes zijn trouwens heel welkom!

 

Iris Zaagman - E-reader

 

Ondanks dat ik nog steeds heel veel van papieren boeken houd vind ik dit toch wel een hele prettige manier van lezen. Natuurlijk blijf ik daarnaast nog steeds papieren boeken kopen, bij sommige boeken moet dat gewoon. Zo vind ik het fijn om kookboeken, kunstboeken en bijvoorbeeld favoriete boeken in de boekenkast te hebben staan. Een hele wand vol boeken in mijn eigen huisje blijft toch wel een droom.

 

Hebben jullie ook een e-reader of houden jullie het liever bij papieren boeken?

 

 

Iris Zaagman