Van die kleine momentjes die je opvrolijken zijn super belangrijk. Dit jaar wil ik wat meer stil staan bij dit soort momentjes en ook hoe ik dit soort momentjes kan creëren voor een ander. Het hoeft niet een hele onderneming te zijn, een glimlach is al genoeg.

 

 

Een tijdje geleden liep ik naar de tram. Ik had er alweer een lange reis op zitten vanuit het hoge noorden (Groningen), het was al donker en ik was moe. Ik staarde gewoon een beetje voor mij uit, denkende aan een warme kop thee waarmee ik straks op de bank zou ploffen. Ik had het wel een beetje gehad voor vandaag. Tot er een vrouw langsliep, mij kort aankeek en glimlachte. Ik kreeg ook een glimlach op mijn gezicht. Het voelde alsof zij mij een hart onder de riem wilde steken. Dat was precies wat ik even nodig had. Thank you stranger.

De glimlach zette mij aan het denken, want het veranderde mijn gevoel op dat moment compleet. Ik voelde mij blijer en energieker. Ik vond het ineens niet meer zo erg om daar op de tram te staan wachten. Het veranderde mijn dag, van een saaie reisdag naar een goede dag. Het voelde als een soort cadeautje. Ik bedacht mij dat wij mensen wel eens vaker mogen glimlachen naar een wildvreemde. Een glimlach kan al zo’n groot verschil maken en waarschijnlijk had de vrouw die naar mij glimlachte het niet eens door. Die glimlach was het beste moment van mijn dag. Het deed mij beseffen dat we niet alleen zijn. Dat er zo veel meer mensen zijn die “naast je staan”, ook al zijn het onbekenden. Van die fijne momentjes zijn zoveel waard.

 

Mijn boodschap is dus: glimlach eens naar een random persoon. Maak zijn of haar dag.

Bij deze geef ik graag een glimlach aan jou!

Schenk jij wel eens een glimlach?

 

 

Iris Zaagman