Frankrijk 2017

Frankrijk 2017

Omdat ik jullie nog veel foto’s had beloofd, hier een blogpost vol vakantiefoto’s die gemaakt zijn in het mooie Frankrijk. Het was dit jaar een iets kortere vakantie vanwege de vele regendruppels, maar het was oh zo fijn!

 

Frankrijk 2017

 

Zonnebloemen, do I need to say more? Ik ben zo gek op zonnebloemen, ik word er altijd vrolijk van. In Frankrijk staan er velden vol en ik wil al heel lang foto’s maken in een zonnebloemveld. Natuurlijk had ik hier mijn wandeloutfit aan, haar door de war, zweet op mijn kop. Toch kon ik mijn pret niet op. Er kan weer wat van mijn bucketlist hoor, love it. Ooh en ik heb ook een favoriete bloem erbij: de klaproos, ik ben hier echt verliefd geworden op deze bloem. Ze hebben ook een hele speciale betekenis, want de klaproos was het eerste wat weer bloeide na alle puinzooi in de Eerste Wereldoorlog. Ik vind het zo’n mooie betekenis. De klaproos staat ook altijd nog symbool voor de Eerste Wereldoorlog.

Frankrijk 2017

 

We hadden trouwens een behoorlijke wandeling gemaakt die dag en dat vond ik zo leuk! Het is altijd heel anders wandelen in de bergen en daar hou ik echt van. Maar, een beetje spierpijn de volgende dag was wel aanwezig, haha!

Frankrijk 2017

 

Dit was in de stad Verdun en om eerlijk te zijn had ik meer van deze stad verwacht. Wat ik wel heel indrukwekkend vond, maar niet op de foto heb staan, was het Citadel. Dat is zijn ondergrondse gangen waarin ze een heleboel hebben nagebouwd van de Eerste Wereldoorlog. Het is moeilijk te omschrijven wat je daar beleefd, maar ik vond het de moeite waard. Ik was oprecht onder de indruk.

 

Frankrijk 2017

 

Van deze omgeving (bovenste foto’s) was ik echt een beetje sprakeloos. Het gebouw wat je ziet, daar liggen enorm veel gevonden botten van de Eerste Wereld oorlog. Ook het heuvelige gedeelte met de bomen vond ik heel triest. Dit was vroeger een dorp en is compleet weggevaagd. Overal stonden bordjes met wat er vroeger stond, bijvoorbeeld een school, een boerderij enzovoort. Het raakte mij echt en doet mij toch beseffen hoe goed wij het nu hebben.

 

Frankrijk 2017

 

Nog meer van het gebouw met de botten. Het was wel een prachtige gedenkplek en eromheen lagen ook de begraafplaatsen met allemaal witte kruizen.

 

Frankrijk 2017

 

Dit is Amerikaanse monument. Het is een enorm ding en ligt op een van de hoogste heuvels daar in de omgeving. Vroeger was deze heuvel heel belangrijk, omdat je dus een heel gebied kon inspecteren. Er werd dus tijdens de Eerste Wereldoorlog flink gestreden om deze heuvel. Ik vind het enorm interessant om zoveel weer te leren. Eigenlijk weet (wist) ik veel meer over de Tweede Wereldoorlog, maar de Eerste Wereldoorlog was ook zo heftig.

 

Frankrijk 2017

 

Even wat luchtigers. Hier gingen we wandelen en op zoek naar watervallen. Toen we uiteindelijk allebei gestoken werden door dazen en deze niet meer van ons af te slaan waren ( we hebben elkaar letterlijk geslagen om die beesten weg te jagen) zijn we het bos uit gevlucht. Het was zo’n domme situatie dat we allebei slap hebben gelegen van het lachen.

 

Frankrijk 2017

 

Ondanks al die dazen is de bovenste rechterfoto wel één van mijn favoriete foto’s van de vakantie <3

 

Frankrijk 2017

 

Al die uitzichten, prachtig! Ik vind het ook echt heerlijk om in de bergen te rijden. Je ziet zo veel en het is prachtig. Wat we ook grappig vonden was dat dit stuk Frankrijk (rondom Straatsburg) enorm op Zuid-Duitsland lijkt en het heeft er ook heel veel invloeden van overgenomen. De mensen spreken hier ook deels Duits of met een Duits accent en dat hoor je niet vaak bij Fransen. Vroeger is dit gedeelte ook een tijd van Duitsland geweest, dus het is ook wel logisch.

 

Frankrijk 2017

 

Dit soort straatjes, love it!

 

Frankrijk 2017

 

Dit is de binnentuin van het museum in Colmar: Unterlinden. Echt wauw, zo mooi! Ik wil hier graag een bruiloft fotograferen hoor. Wie biedt zich aan?

 

Frankrijk 2017

 

Museumselfie’s for the win.

 

Frankrijk 2017

 

Haha, beetje dom doen voor de camera. Sorry not sorry.

 

Frankrijk 2017

 

Ik vind het altijd zo fascinerend om mensen te fotograferen die naar kunst staan te kijken. Het is misschien wel een beetje creepy.

 

Frankrijk 2017

 

Ah kijk, hier hadden we toch nog watervallen gevonden. Wat je hier niet ziet is dat ik hiervoor een enorm stijl weggetje op moest rijden, wat ik toch nog wel spannend vond. Ik ben niet zo snel een angsthaas in de auto, maar dit was bijna verticaal, haha. Uiteindelijk was het absoluut de moeite waard!

 

Frankrijk 2017

 

Dit was alweer één van onze laatste (regenachtige) dagen in Straatsburg. Ik vond het wel echt een leuke stad om naar toe te gaan. Voor de lunch zijn kwamen we bij een fantastisch Aziatisch tentje terecht. We gingen express even uit de toeristische straten, want dat is altijd het beste om dit soort tentjes te vinden. Het was leuk, hipster genoeg, gezellig, enorm vol en het eten was GEWELDIG. We overwogen er bijna nog een dag voor naar Straatsburg te gaan, dat zegt al genoeg denk ik. We aten Pad Thai en mijn hemel wat is dat lekker. Als iemand nog een fantastisch recept heeft, let me know!

Hierbij sluit ik ook deze vakantieserie af, want afsluiten met verhalen over eten is altijd goed. Ik hoop dat jullie ook een fantastische vakantie hebben of hebben gehad. Vertel mij er alles over in de comments! 

8 Comments

 • Romy

  Wauw, zoveel mooie foto’s en prachtige plekken! Zonnebloemen blijven mooi, maar die binnentuin is inderdaad ook prachtig voor foto’s. Heel indrukwekkend ook de overblijfselen van de oorlog! Wel jammer dat jullie veel regen hadden op vakantie, maar fijn dat jullie toch zo hebben genoten 🙂

  • Iris

   Dank je wel Romy! Klopt, zoveel moois <3 Ach gelukkig hebben we nog wel wat mooi weer gehad en een weekje thuis vakantie is ook het ergste niet 😀

 • Iris

  Zo leuk om te zien al die mooie vakantiefoto’s:)!!

 • Merel

  Wat een prachtige foto’s zeg! Heerlijk zomers sfeertje 🙂

 • Djuli

  Wat een prachtige foto’s! En dat blauwe jurkje is echt zo leuk!

  • Iris

   Dank je wel! Ja, dat is ook echt mijn lievelingsjurkje. Het is ook jouw favoriete kleur toch? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *