Misschien hebben sommigen het al wel op Instagram gezien, maar maandag ging ik samen met mijn vriend naar het strand om foto’s te maken. Het was namelijk prachtig weer en ik wilde weer eens genieten van het gouden uurtje. Als je het mij vraagt is dat het perfecte licht voor een fotoshoot! Daar zullen vast meer mensen het mee eens zijn.

 

Fotoshoot: het gouden uurtje

 

Natuurlijk moest ik wat foto’s van Paul maken (dat krijg je met een fotograaf als vriendin) en ik vroeg of hij ook wat foto’s wilde maken van mij. Dat ging als volgt:

  • Paul zover krijgen dat hij mee wilde naar het strand (makkelijk).
  • Paul met knipperende oogjes aankijken of hij ook foto’s van mij wil maken (makkelijk: eens in de zoveel tijd).
  • Snel lopen naar het strand, anders is het gouden uurtje straks voorbij en dat wil je niet.
  • Eerst Paul laten poseren onder het mom van: ik moet even de instellingen goed doen en het licht testen, hihi.
  • Vervolgens mijn ingestelde camera aan Paul geven.
  • Hem een kleine honderd keer vragen of ik wel normaal kijk en die semi-modellenblik er wel mee door kan.
  • Wat tips en tricks geven over de compositie en waar hij moet staan (veraf, dichtbij, hoog, laag etc.).
  • Een beetje gek doen voor de camera, want het moet ook leuk blijven.
  • Als laatst een gigantische knuffel geven.
  • Even rustig zitten en samen genieten van de zon die onder gaat.

Oké genoeg gezegd, nu willen jullie denk ik gewoon foto’s zien. Here we go:

 

Fotoshoot: het gouden uurtje

Fotoshoot: het gouden uurtje

Fotoshoot: het gouden uurtje

Fotoshoot: het gouden uurtje

 

 

Heerlijk was het om foto’s te maken op deze avond. Ik moest er ook echt even uit, want alleen maar statistiek is voor niemand goed. Daarnaast ben ik blij weer wat foto’s van mijzelf te hebben. Gelukkig wil Paul dat regelmatig voor mij doen en daar ben ik heel blij mee! Tegelijkertijd is het weer een mooie herinnering en ik hou van herinneringen <3

 

Fotograferen jullie ook wel eens tijdens het gouden uurtje?

 

Iris Zaagman