DIY: Jouw handschrift als lettertype!

Een lettertype maken van je eigen handschrift, dit is echt helemaal wat voor mij en hopelijk ook voor jullie! Het is een hele simpele DIY die ik tegenkwam via Suus en Sas (kijk ook vooral even op hun blog). 

Mijn fascinatie met handschriften

 

Ik heb al jaren een fascinatie met schrijven en dan vooral het schrijven met inkt op papier. Op de basisschool vond ik het schrijven oefenen in schriftjes altijd al geweldig. Mijn streven was om net zo goed te worden als mijn meester in groep 8. Hij kon zowel met links als rechts ontzettend mooi schrijven, wow! Ik ben hier nog steeds wel een beetje jaloers op, maar heb mij al een tijdje neergelegd bij het feit dat linkshandig schrijven hem niet wordt. Wel krijg ik veel opmerkingen over mijn handschrift, want volgens velen heb ik een echt “juffen-handschrift”. Schrijven doe ik namelijk nog steeds aan elkaar en daar hou ik van. Ik ben gek op sierlijke handschriften en het krullerige. Daarnaast voelt het schrijven op papier (voor mij in ieder geval) toch net even wat persoonlijker. Iedereen kent dat blije gevoel wel als je ineens een lief kaartje ontvangt, zo leuk!

Om toch een beetje het gevoel te krijgen dat je zelf iets hebt geschreven kan je een eigen lettertype ontwikkelen via het internet. Ik heb een proefje gemaakt voor jullie met mijn eigen handschrift. Hoewel het aan elkaar schrijven wat lastig wordt met deze DIY, ziet het er toch een stuk persoonlijker uit! Zie hieronder het resultaat en lees vooral verder voor de uitleg!

 

Iris Zaagman - DIY lettertype

 Hoe maak je een eigen lettertype?

 

Iris Zaagman - DIY lettertype

 

Via My Script Font kun je een formulier downloaden en gelijk uitprinten. Op de print staat precies wat je moet doen:

  • Binnen de lijntjes schrijf je de letters en cijfers.
  • Leg het printje tussen de printer/scanner.
  • Zet de grijstinten op 300 dpi en druk op scannen
  • Upload het bestand op de site.
  • Geef je lettertype een naam.
  • Druk op start –> et voilà!

 

Schermafbeelding 2015-03-24 om 17.46.02

 

 

Gaan jullie ook een eigen lettertype maken?

 

 

Follow my blog with Bloglovin

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *