Een nieuwe categorie op mijn blog wordt “cameraspul”. Voor mijn fotografiewerk schaf ik zo nu en dan, als ik geld heb, cameraspul aan. Om jullie een beetje een kijkje te geven in mijn fotografie-ontwikkelingen laat ik jullie zien wat ik koop of krijg. Dit zal variëren in kleine en grote spullen. We zullen zien hoe deze rubriek zich ontwikkelt.

 

Cameraspul Think Tank

 

De eerste aankoop die ik ga behandelen is mijn nieuwe cameratas: de ThinkTank Retrospective 7 PineStone. Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat.  Ik heb de cameratas gekregen van mijn vader als afstudeer- en verjaardagscadeau en ik ben er ontzettend blij mee.

Waarom ik blij ben met deze cameratas:

 

– De tas heeft mega-veel vakjes voor van alles en nog wat. Zo kan je goed visitekaartjes in het ene vakje stoppen en weer andere losse frutsels in het andere vakje.

– De tas heeft verschillende grote vakken voor bijvoorbeeld een flitser, een lens en natuurlijk de camera + lens zelf. Deze vakken kan je ook nog weer aanpassen door de “muurtjes” via klittenband te verplaatsen. Super handig dus!

 

Cameraspul Think Tank

 

– Er zit een Ipad vak aan de achterkant van de tas, die met een rits is afgesloten. Als het goed is is het een dichte rits en kan er geen water doorheen komen.

– De tas is met klittenband dicht te doen. Dit klittenband kun je zelf groter en kleiner maken. Dit is bijvoorbeeld handig op een bruiloft waar je niet elke keer het geluid van klittenband wil horen (awkward). Hier is goed over nagedacht dus.

 

Cameraspul Think Tank

 

– Het handvat waarmee je de tas kan optillen is verstelbaar, net als de draagband. Deze is zelfs aan beide kanten te verstellen zodat je dikkere gedeelte, voor op de schouder, in het midden blijft. Onder het dikkere gedeelte zitten kleine rubberen strookjes, zodat de tas niet van je schouder afglijdt

– Het is een stevige en degelijke canvas tas. Het voordeel vind ik dat het niet echt op een camera-tas lijkt en daarom wat minder gevoelig is voor diefstal.

– Over water gesproken, er zit zelf een regenbeschermer bij die je om de tas heen kan doen. Heel fijn om je apparatuur te beschermen.

 

Cameraspul Think Tank

 

 

Kortom deze tas heeft enorm veel voorbeelden. Op het internet had ik een filmpje gezien van de camera-tas en toen was ik verkocht. De tas heeft zoveel handige vakjes en snufjes dat deze het moest worden.

Het enige nadeel kan misschien zijn dat je al het gewicht op één schouder meezeult. Toch heb ik hier bewust voor gekozen. Een rugzak lijkt mij gewoon niet handig om elke keer op en af te moeten doen. Uit een schoudertas pak je makkelijker je apparatuur. Kan ik nog meer nadelen bedenken? Nou eigenlijk (nog) niet. Ik ben tot nu toe zeer tevreden over de tas.

 

Lijkt jullie deze camera-tas wat? Wat voor tas zouden jullie het liefst gebruiken of gebruiken jullie al?

 

 

 

Iris Zaagman