Er is weer een tag over reizen, zo leuk. Deze tag kwam ik tegen via Miss Lipgloss en wilde hem zo graag invullen. Ik hou echt enorm van reizen en kan er altijd eindeloos over dromen. Daarbij is het altijd fijn om even weer aan leuke reisjes te denken in de koude wintermaanden. Juist in die maanden fantaseer ik er op los en ga ik al bedenken wat ik in de zomer ongeveer wil gaan doen.  Hierbij eerst maar mijn vakantielijstjes en -herinneringen.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

 • Nederland
 • Duitsland
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Denemarken
 • België
 • Engeland
 • Ierland
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Corfu (Griekenland)
 • Italië

Iris Zaagman - Tag

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Pfoe dit vind ik een moeilijke vraag, want ik wil namelijk nog heel veel plekken op de wereld zien. Ik denk dat het hoogste op mijn lijstje Rome en IJsland staat. Al moet ik eerlijk zeggen dat als iets anders tofs op mijn pad komt ik daar absoluut voor open sta, haha.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakanties, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn ideale vakantie is een combinatie van cultuur, natuur en shoppen. Ik vind het heerlijk om in een stad de cultuur te proeven en musea te bezoeken, maar ik vind het ook heerlijk om in de natuur rond te wandelen. Daarnaast vind ik het altijd leuk om een beetje rond te snuffelen in lokale winkeltjes. Trouwens het lokale eten vind ik ook altijd leuk om te proberen. Lekker bij de bakker langs of ’s avonds heerlijk uit eten bij een plaatselijk restaurantje.

 

Iris Zaagman - tag

 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Uhm, eigenlijk zou ik zo weer overal naar terug willen. Als ik echt moet kiezen ga ik denk ik toch voor Ierland. We zijn toen ook bij de kust geweest en dat was zo ontzettend mooi. Ik zou dit land echt nog heel graag verder willen verkennen!

 

Iris Zaagman - Ierland Tag

 

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Nee, al zou ik dat wel echt geweldig vinden.

Met wie ga je meestal op reis?

Ik ga meestal met mijn vriend op reis, maar ik heb ook al behoorlijk wat leuke tripjes met mijn beste vriendin meegemaakt.

 

Iris Zaagman - Hamburg - Tag

 

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ik vind het altijd heerlijk om met mijn vriend op reis te gaan, maar ik zou ook nog wel graag met verschillende vrienden op reis willen. Daarnaast lijkt het me heel leuk om een keer samen met een andere fotograaf op reis te gaan. Dan benader je de reis waarschijnlijk net even meer vanuit een ander perspectief en kan je samen lekker veel foto’s maken.

 

Iris Zaagman - tag

 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Sowieso mijn vriend. Qua spullen lijkt het me heerlijk om daar heel veel boeken te lezen en veel te fotograferen. Al wordt het bewerken of ontwikkelen dan misschien wat lastig..

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Meerdere keren. Met mijn vriend ga ik af en toe een weekendje weg (Zandvoort, Veldhoven etc.) en vroeger ben ik meerdere keren met familie in Nederland op vakantie geweest.

 

Iris Zaagman - tag

 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Als ik moet kiezen ga ik toch voor de dierentuin. Ik hou ontzettend van dieren, maar vind het eigenlijk wel zielig dat ze in zo’n park zitten.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Ik zou liever een zonvakantie willen. Ik ben één keer op een ski-vakantie geweest en dat vond ik geweldig leuk, maar het kan voor mij niet op tegen een zonvakantie. Ik word altijd enorm blij van de zon!

 

Iris Zaagman - tag

 

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Hmm, ik heb er ontzettend veel. Als ik echt moet kiezen dan kies ik toch voor onze laatste vakantie in Frankrijk. Onder andere omdat ik het heerlijk vond om samen met mijn vriend een lange roadtrip te maken door Frankrijk.

 

Scan 11

Iris Zaagman - tag

 

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Hier moet ik even heel goed nadenken. Oh ja, dit is er een: een kano-tocht in Frankrijk. Mijn broertje en ik waren nog heel jong en we gingen kanoën in een rivier met mijn moeder. Er bleken allemaal kleine watervalletjes te zijn en dat was echt niet leuk. De kano kieperde vaak om en de stroming ging dan ineens heel snel, met als gevolg veel blauwe plekken. Nee, dat vind ik niet voor herhaling vatbaar, maar misschien komt het ook omdat ik toen heel jong was.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Dit jaar ga ik niet meer weg denk ik, maar volgend jaar ga ik in ieder geval mijn vriend op zoeken in Finland. Hij gaat daar vijf maanden stage lopen. Voor de zomervakantie heb ik verder nog geen plannen, maar zitten we wel te denken om weer naar Frankrijk te gaan. Wie weet!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik heb totaal geen neiging om op vakantie te gaan in Afrika. Het schijnt heel mooi te zijn, maar het is ook niet het meest veilige land volgens mij.

 

Hierbij tag ik iedereen die het leuk vindt om deze tag in te vullen! Houden jullie ook zo van reizen of blijven jullie liever thuis? 

 

Iris Zaagman