Nou daar hebben we eindelijk de analoge blogpost met de foto’s van Wenen erin (en een aantal extra)! Als ik deze foto’s zo allemaal weer zie wil ik wel weer terug. Het is echt een mooie stad en we hebben nog lang niet alles gezien. Maar goed, dat is bij elke stad die je bezoekt eigenlijk wel. Ik hoop dat jullie zo een beetje kunnen meegenieten! 

 

 

Er zijn zo veel mooie gebouwen in Wenen en dan ook vooral de paleizen. Hier zien je het Slot Belverdere. Dit zijn meerdere gebouwen met een prachtige tuin er tussenin. Echt ontzettend mooi. Wat ik het persoonlijk nog het allerleukste vond was dat ze hier heel veel toffe kunst hebben, zoals Klimt. Klimt kwam zelf ook uit Wenen, daarom hangen hier allemaal bekende werken van hem, prachtig!

 

 

Hier is een uitzicht-foto op het operagebouw: Weense Staatsopera. Hier zijn wij helaas niet meer in geweest door gebrek aan tijd. Maar de buitenkant alleen al was heel indrukwekkend.

 

 

Vlakbij het Weense Staatsopera staat het vlinderhuis, of terwijl Schmetterlinghaus. Ik moet altijd lachen om dat woord. Het gebouw zelf was prachtig, niet heel groot, maar toch fijn om even doorheen te lopen (en veel foto’s te maken). Het was er ook heerlijk warm, want wees gewaarschuwd de novembermaand in Wenen is koud. Het was dus fijn om even op te warmen. Er letterlijk naast of bijna aan vastgeplakt zit het Albertinamuseum, ook heel tof. En weer met ontzettend veel toffe kunst! We zagen er onder andere Rafael, Giaocometti en nog meer paleiselijke zalen/kamers.

 

 

Ook spotten we streetart op de zijkant van gebouwen. De linker had ik bijna niet op de foto gezet, omdat ik er zo gefascineerd naar stond te kijken. Later ben ik toch nog even terug gesprint om hem op de foto te zetten. Want love it, helemaal met de herfstige kleuren en de zon.

 

 

Natuurlijk gingen we ook naar Schönbrunn, het paleis bekend van Sissi! Ik was vroeger enorm fan van Sissi, gelukkig Chairity ook, dus daar moesten wij wel langs. Helaas mocht je binnen geen foto’s maken, maar wij keken onze ogen uit. Heel indrukwekkend!

 

 

Zelfs de metrostations waren mooi.

 

 

Linksboven zie je een foto die ik maakte in de Österreichische Nationalbibliothek, de bibliotheek dus. Het was er wat donker binnen, dus het verbaasde mij dat deze foto nog redelijk was. Er waren boekenkasten tot aan het plafond en dan niet zo maar een plafond, maar een beschilderd plafond. Wij besloten hier op het laatste moment nog naar toe te gaan en ik ben zo blij dat ik het gezien heb. Het is echt de moeite waard!

 

 

Mijn rolletje was niet eens helemaal vol, dus maakte ik nog wat foto’s van een gezellige middag met Iris in Den Haag. We gingen onder andere wat drinken bij Pistache en liepen wat rond in de middagzon, heerlijk.

 

 

 

Zo, dat was weer een nieuwe editie van Analoog! Er zit al weer een nieuw rolletje in en zeker met dit mooie weer komt die ook wel vol. Ik ben zo blij dat de zon weer meer schijnt, ik krijg er echt meer energie van. Hebben jullie dit ook?