Analoge Kreta avonturen

Daar is hij dan, eindelijk de blogpost met analoge foto’s van Kreta. Ik heb een tijdje op de rolletjes moeten wachten, het duurde allemaal even. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik alleen een analoge camera meenam op een reisje (en natuurlijk mijn IPhone). Normaal neem ik alleen mijn digitale camera mee of beide. Ik wilde eens wat anders proberen en kijken of het ook een andere ervaring van de vakantie zou opleveren. Dat was zeker het geval, meer daarover kun je beter deze blogpost lezen: Analoge avonturen. Maar nu de foto’s:

 

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Zo leuk die zwanen van handdoeken op het bed toen we in de hotelkamer kwamen. Ze moesten natuurlijk op de foto!

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

We hadden een eigen balkonnetje met uitzicht op het zwembad en de zee (kan je nog een beetje bovenin zien).

Analoge Kreta avonturen - Iris ZaagmanAvondzon + mooie bloemen = foto maken.

Analoge Kreta avonturen - Iris ZaagmanAnaloge Kreta avonturen - Iris Zaagman

De zee! Deze dag was het strand een beetje opgeslokt, omdat het behoorlijk waaide en wat stormachtig was. ’s Ochtends hebben we wel een hele wandeling gemaakt langs de zee. Het kon nog net op een stukje strand. Mijn broekspijpen werden echter wel om de haverklap nat. Ach ja als dat het ergste is.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Een selfie maken met een analoge camera is zo makkelijk nog niet. Ik had hem ook al op Instagram gezet en eigenlijk word ik ontzettend blij van deze foto. Je ziet dat we gelukkig zijn en ontzettend veel lol hebben samen. Dat hij wazig is vind ik ook helemaal niet erg. Zoals ik op Instagram al zei: het leven is soms een beetje wazig. Don’t fear something different, embrace it.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Oh lieve mensen, deze avondzon. Moet ik nog meer zeggen?

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Diva Iris in the house met die zonnebril, haha. Like it.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Dit was vanaf het boventerras en daar beneden was elke keer het eten. Alles was zo lekker. Pfoe, ik heb nog nooit zo veel gegeten in één week geloof ik.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Er moest ook even een foto gemaakt worden van dit geitje. We zagen dit geitje elke dag van het boven-terras. Eind van de middag gingen elke keer de sproeiers aan en dat arme beestje stond er half onder. Toch best begrijpelijk dat hij elke keer om genade riep. Zo zielig <3

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Het viaduct(je). In die muur daarachter zat een trap, daarna gaat u de weg over en dan bent u bij het strand gearriveerd. Zo dichtbij, heerlijk.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

We zaten al boven op het terras (ja alweer) en toen zag ik deze mooie lucht. Shit, daar moest ik natuurlijk een foto van maken. Dus camera gepakt en sprinten naar het strand it is. Je moet er wat voor over hebben hoor.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Deze bananentros deed mij zo erg denken aan Expeditie Robinson, haha. Kijk ook even die kleuren zo bij elkaar, gotta love de natuur en analoge fotografie.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Yes, Iris in d’r favo jurkje.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

En deze mooie jongeman was er ook.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman
Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Voetenfoto op het strand, moet gewoon.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Al die kleuren, love it.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Mojito, zonnetje erbij, ja fijn.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

De buschauffeurs op Kreta zijn niet zo van de tijd. Dan weet je dat ook weer.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

In het stadje Rethymno.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

De catlday in mijn kwam ook weer naar boven. Ik moest even een foto maken. Natuurlijk moest deze leukerd ook even bewegen toen ik klikte, haha.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Stormy weather brings nice pictures. Oh en dat zoute water kwam nog iets verder dan hier op de foto, namelijk over de auto’s heen. Dat kan niet goed zijn geweest voor de auto’s. Wel voor de foto.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

scan-70

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

Dat je een geweldig uitzicht verwacht als je eenmaal op de muur loopt. Think again. Een geweldig grote (nee, geen mooie) boot stond achter de muur “geparkeerd”. Maar de muur was wel leuk.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

De boot die je hier dus ziet uitsteken.

Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman Analoge Kreta avonturen - Iris Zaagman

De boys.

 

Zo dat was het reisje. Het was zo’n heerlijk ontspannen week. Ik moet zeggen dat ik vooral veel gezwommen heb. Ik kwam erachter dat ik dat eigenlijk best wel fijn vind. Vroeger zwom ik veel meer en dat moet ik echt weer vaker gaan doen. Ook heb ik heerlijk veel gelezen, bij het strand gelopen, lekker foto’s gemaakt (zoals jullie nu inmiddels wel weten) en genoten van het gezelschap. 

 

Zal ik vaker analoge foto’s maken op vakantie? Ik zit soms wat in dubio, maar misschien is het op vakantie wel leuker dan digitaal. Wat vinden jullie?

 

 

 

Iris Zaagman

16 Comments

 • Melle

  WAAAUW! Echt súper mooi. Ik denk niet dat ik het geduld heb om analoge foto’s te maken. Kan me voorstellen dat het toch veel tijd kost – part of the fun natuurlijk om het allemaal goed in te stellen. Maar goed, denk dat een polaroid fototoestel al heftig is voor me haha. Ik kijk wel 🙂

  • Iris

   Thank you!! <3 Haha nou ik heb niet een hele ingewikkelde dus dat scheelt een hoop, maar kan me voorstellen dat een digitale in veel gevallen wat sneller gaat. Ik vind het heerlijk om er even de tijd voor te nemen, maar dat is ook mijn fotografenhart, hihi. Ja, zo'n Instax is dan misschien wel wat voor je 🙂

 • Hannelore

  Super leuke foto’s! Echt heel mooi gedaan 🙂 De volgende keer neem ik ook een analoge camera mee op vakantie 😉

 • Inge

  Wat een leuke foto’s! Analoog heeft ook wel weer iets, het wachten op je rolletjes en in spanning je foto’s ophalen 🙂

  • Iris

   Dank je Inge! Ja zeker weten, ik word er altijd zo blij van als ze gelukt zijn. Heb ook echt even een dansje gedaan buiten de winkel, haha.

 • Rachel

  ah wat een super leuke foto’s! love it! <3

 • Arlette

  Wat leuk iris analoog. Heb vj n cursus digitale fotografie gedaan en wat is het dan makkelijk om het geleerde in praktijk te brengen! Lekker deleten wat niet goed is en bet zolang doorgaan tot het perfecte plaatje maar dat kan bij analoog niet dus respect!! Nou heb je ook wel n supergoed model in je buurt 😂…

  • Iris

   Ja, ik vind het heerlijk om te doen! Wat leuk dat je een keer een cursus hebt gedaan. Digitaal scheelt dat inderdaad een hoop! Lekker veel prutsen en proberen werkt toch het beste. Zeker weten, altijd super fijn dat hij ook op de foto wil. Soms na wat zuchten (alweeeer), maar ja dan moet je maar geen fotograaf als vriendin hebben , haha!

 • Michelle

  Mooi zeg <3. Ik vind het zo grappig hoe dingen soms uit verhouding lijken, die auto's (op de foto met de golf) lijken een beetje speelgoedautootjes! Cute :).

  • Iris

   Thank you! <3 Haha, ja nu je het zegt is dat inderdaad wel een beetje zo. Leuk dat je dat opvalt 😀

 • Marcella

  Mooie sfeervolle foto’s van Kreta. Zeker vaker doen, ik vind het een te gekke serie!

  • Iris

   Ga ik zeker doen, word er ook enorm blij van. Bedankt voor het compliment 😀

 • Nynke

  Wauw wauw wauw! Dit is zooo fijn om naar te kijken! Wat een prachtige foto’s, je hebt de sfeer echt weten te vangen.

  • Iris

   Bedankt voor je lieve reactie, hier word ik zelf ook helemaal blij van! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *