Iris Zaagman
About me

Iris Zaagman

Fotograaf, onderwijskundige en co-founder van Dutch Girls in Museums. Ik woon in Den Haag, maar kom eigenlijk uit Groningen. Inmiddels ben ik niet meer bij het strand weg te slaan en kan ik daar uren doorbrengen voor fotoshoots, wandelingen of het geluid van de zee.

Naast fotograferen schilder ik graag, schrijf ik gedichten, zing ik en lees ik veel. Ik ben ook gek op interieur, kringlopen en eten.

Fotograferen doe ik al jaren. Het begon als klein meisje waar ik met mijn rolletjescamera van alles foto’s maakte wat los en vast zat. 

 

Ik ben namelijk altijd op zoek naar schoonheid in het leven. Ik hou van kleine dagelijkse momentjes, de natuur en mensen. Kringlopen noem ik ook steevast schatzoeken. 

 

Het belangrijkste is dat jij op je gemak bent voor mijn camera. Daar begeleid ik je volledig in. Tussen, en tijdens de foto’s, kunnen we lekker gek doen. Gelukkig valt het voor de meeste mensen daarom enorm mee om voor een camera te staan. Je hoeft niet te acteren, samen zoeken we naar een voor jou prettige manier om op de foto te staan. 

 

Een goede foto is in mijn ogen niet alleen een mooi plaatje, maar ook een reflectie van je karakter en dat wat je wilt overbrengen. Daar neem ik graag de tijd voor.

 

Het liefste fotografeer ik met natuurlijk licht op een toffe locatie. Dit kan in de natuur zijn, een leuke binnenlocatie zoals in een museum of bij bij jou thuis/atelier. Ik denk ook graag met je mee over kleding, accessoires en attributen

Iris Zaagman
Albert Camus —

'To create is to live twice'

About me

Dutch Girls In Museums

..ik ook co-founder van Dutch Girls in Museums ben?

Daniëlle en ik hebben inmiddels een geweldige community gebouwd met kunstliefhebbers. Wij nemen je mee naar verschillende culturele instellingen om meer te laten zien en vertellen over de kunst, tentoonstellingen en soms zelfs het gebouw zelf.

Lees verder

In mijn portfolio onder Dutch Girls in Museums zijn meer foto’s te zien. Volg ons op Instagram @dutchgirlsinmuseums, bekijk onze website dutchgirlsinmuseums.nl of bestel ons boek: